Χιλή : Ψηφίστηκε νόμος κατά των διακρίσεων

05/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το Κοινοβούλιο της Χιλής ψήφισε την Τετάρτη ψήφισε το πρώτο μέρος νομοθεσίας κατά των διακρίσεων, όταν αυτές στηρίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις, όπως είχε ζητήσει και ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ Rupert Colville μετά την πρόσφατη δολοφονία του Daniel Zamudio.

Ο νόμος καθιερώνει ως αδίκημα « τη διάκριση» και ειδικότερα οποιαδήποτε επίθεση στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα «λόγω φυλής, εθνότητας, υπηκοότητας, οικονομικής κατάστασης, γλώσσας, ιδεολογίας ή πολιτικής άποψης, θρησκείας ή θρησκευτικής πεποίθησης, συνδικαλιστικής ιδιότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, προέλευσης, εμφάνισης, ασθένειας ή αναπηρίας».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, υπερψήφισε το νόμο, το οποίο πλέον έχει πάει για ψηφοφορία στη Γερουσία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο νόμος θα ψηφιστεί και από τη Γερουσία.

Η ΛΟΑΔ οργάνωση MOHILH καλωσόρισε το νόμο, στον αγώνα κατά των διακρίσεων. Ο νόμος «συγκεντρώνει» πλέον σε ένα μόνο κείμενο παραγράφους άλλων νόμων του Χιλιανού δικαίου.

Ο 24χρονος Daniel Zamudio άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Σαντιάγκο, τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στις 3 Μαρτίου 2012 σε κεντρικό πάρκο της χιλιανής πρωτεύουσας επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Οι τέσσερις νεαροί που επιτέθηκαν στον Daniel Zamudio, είναι μέλη νεοναζιστικής ομάδας. 

Η κηδεία του Daniel Zamudio, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, παρουσία χιλιάδων ανθρώπων, που τον συνόδεψαν στην τελευταία κατοικία.

Σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!