Το coming out του Omar Sharif Jr.

20/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

« Είμαι Αιγύπτιος, είμαι Εβραίος και είμαι ομοφυλόφιλος» γράφει ο Omar Sharif Jr. εγγονός του διάσημου ηθοποιού Omar Sharif σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό The Advocate.

Ο εγγονός του Λόρενς της Αραβίας, στο άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων « Γράφω αυτό το άρθρο με φόβο. Φόβο για τη χώρα μου, για την οικογένεια μου αλλά και για μένα τον ίδιο. Οι γονείς μου θα σοκαριστούν όταν το διαβάσουν μιας και σίγουρα θα προτιμούσαν να μη μαθευτεί ποτέ. Αλλά δεν αντέχω άλλο».

Γεννημένος στον Καναδά, ο Omar Sharif Jr. πέρασε την εφηβεία του μεταξύ Παρισιού, Μόντρεαλ και Καΐρου. Είκοσι εννέα ετών σήμερα επέλεξε να κάνει το coming out για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στην χώρα καταγωγής του την Αίγυπτο καλώντας τους πολιτικούς να αναγνωρίσουν την ισότητα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Ο νεαρός κάνει και αναφορά στην εποχή Μουμπάρακ αναπολώντας με νοσταλγία την εποχή Μουμπάρακ και αναφέροντας « Θυμάμαι την Αίγυπτο της διαφορετικότητας, αυτή που παρά των πολιτικών διαφορών και πεποιθήσεων, η κοινωνία αποτελούταν από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Θυμάμαι να έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που έστω και διακριτικά η κοινωνία αποδεχόταν.»

Με την άνοδο του Ισλαμισμού στην Αίγυπτο ο Omar Sharif Jr. αναρωτιέται « αν θα είμαι ακόμη καλοδεχούμενος στη χώρα μου».

Στο άρθρο του ο νεαρός ηθοποιός καλεί τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις « να διεκδικήσουν από τους ηγέτες της επανάστασης και από την νέα κυβέρνηση απαντήσεις σε θέματα ισότητας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.»

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!