Το comic, η απαγόρευση και οι gay sex φωτογραφίες

11/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Αναστάτωση δημιούργησαν δύο φωτογραφίες στο νέο ψηφιακό comic του βραβευμένου συγγραφέα, Brian K Vaughan.

Το περιεχόμενο των φωτογραφιών αναφέρεται στην ερωτική πράξη δύο ανδρών. Για το λόγο αυτό, μπλοκαρίστηκε η κυκλοφορία του νέου τεύχους στα ψηφιακά ράφια της Apple.

O Vaughan, ο οποίος έχει βραβευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από την βιομηχανία των comic, κατηγόρησε ανοικτά την Apple για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκε το έργο του (SAGA).

«Από το πρώτη κιόλας σελίδα του πρώτου τεύχους, είχαμε εξηγήσει ότι το SAGA αποτελεί μια ιστορία μυθοπλασίας για ώριμους αναγνώστες. Δυστυχώς όμως, εξ αιτίας αυτών των φωτογραφιών η Apple μπλόκαρε την πώληση του τεύχους (#12) μέσω των iOS εφαρμογών της».

Το συγκεκριμένο comic επιστημονικής φαντασίας, ακολουθεί τη ζωή ενός νέου ζευγαριού (Marko, Alana) και την προσπάθεια τους να μεγαλώσουν το παιδί τους, κατά τη διάρκεια ενός διαρκούς γαλαξιακού πολέμου. Στο τεύχος που επρόκειτο να κυκλοφορήσει υπήρχαν και οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες, οι οποίες στην ουσία απεικονίζουν έναν άνδρα με οθόνη τηλεόρασης στο κεφάλι. Στην οθόνη αυτή διακρίνεται ένα ανδρικό κεφάλι κατά τη διάρκεια στοματικού έρωτα. (δείτε τις φωτογραφίες)

Αν και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την Apple, υπεύθυνη για το μπλοκάρισμα του τεύχους φαίνεται να είναι η εφαρμογή ανάγνωσης comic, «Comixology».

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής ανέλαβαν την ευθύνη για το μπλοκάρισμα του τεύχους και υποστήριξαν ότι η πράξη τους οφείλεται στην προσπάθεια να μείνουν πιστοί στους κανόνες δημοσίευσης που έχουν επιβληθεί από την Apple.

Με λίγα λόγια, θεώρησαν ότι η Apple δεν θα επέτρεπε την κυκλοφορία, για αυτό και το μπλόκαραν οι ίδιοι.

Η Comixology παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος, παρερμηνεύοντας τους κανονισμούς της εταιρείας και δήλωσε ότι το περιοδικό πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!