Το BBC θέλει να βάλει περισσότερους ομοφυλόφιλους παρουσιαστές

27/12/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ακόμα και στις παιδικές εκπομπές για να «εξοικειωθούν» τα παιδιά με τις «διαφορετικές σεξουαλικότητες»

Μετά τον διασυρμό του, από τις αποκαλύψεις ότι απέκρυπτε επί δεκαετίες τη δράση του παιδεραστή τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κακοποιούσε ανήλικα αγόρια και κορίτσια, τώρα το BBC προτείνει ότι οι παιδικές εκπομπές του θα πρέπει να περιλαμβάνουν πιο πολλές λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας.

Μια ομάδα από “εννέα εμπειρογνώμονες” αποφάνθηκε ότι οι νέοι θα πρέπει να μυηθούν στη «σεξουαλική διαφορετικότητα» από τα πρώτα χρόνια τους. Οι εμπειρογνώμονες πρόσθεσαν ότι το BBC θα πρέπει να είναι «πιο δημιουργικό και πιο τολμηρό στην απεικόνιση της εν λόγω ομάδας ανθρώπων, φροντίζοντας να μείνει μακριά από τα στερεότυπα. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι LGB (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι) εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το BBC θα πρέπει να επιδιώξει να ενσωματώσει την εικόνα των LGB ατόμων μέσα προγραμμάτων που θα απευθύνονται στα παιδιά, για να εξοικειωθούν με την εικόνα αυτή από νεαρή ηλικία». Πρότεινε σε δραματικές σειρές και σαπουνόπερες να υπάρχου γκέι χαρακτήρες, ενώ στα ντοκιμαντέρ κρίθηκε ότι χρειάζονται περισσότεροι LGB παρουσιαστές και να απεικονίζεται η ιστορία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Όσο για την κωμωδία, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος» είναι οι LGB άνθρωποι να είναι το επίκεντρο ενός αστείου. Αυτό κρίθηκε ως αποδεκτό μόνο όταν πραγματικά οι ίδιοι κωμικοί είναι ομοφυλόφιλοι.

Η έκθεση βασίστηκε σε μια έρευνα περίπου 3.000 θεατές, στην οποία ένας στους πέντε ετεροφυλόφιλους άνδρες είπαν ότι πιστεύουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί LGB άνθρωποι στην τηλεόραση του BBC. Περισσότεροι από ένας στους δέκα ανθρώπους δήλωσε ότι αισθάνεται άβολα με την εικόνα των γκέι, λεσβιών και αμφιφυλόφιλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

O αναπληρωτής γενικός διευθυντής Tim Davie, πρόεδρος της ομάδας εργασίας του BBC στην οποία ανατέθηκε η έρευνα, δήλωσε: «Το BBC έχει τη θεμελιώδη υποχρέωση να υπηρετεί όλα τα ακροατήρια του. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από δημόσιους σκοπούς του BBC να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου».

Αντιδρώντας στην έκθεση, ο συντηρητικός βουλευτής Philip Davies, είπε: «Θα αντιταχθώ στο να υποβληθούν τα παιδιά μου σε μια σεξουαλικοποίηση μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC, είτε αυτή είναι ομοφυλόφιλη είτε ετεροφυλόφιλη. Αυτός δεν είναι ο σκοπός των παιδικών εκπομπών».

Η παρουσιάστρια παιδικών εκπομπών του BBC, Kirsten O’Brien δήλωσε το 2007 ότι «στο πρόγραμμα του BBC για παιδιά (CBBC) είναι όλοι ή ομοφυλόφιλοι ή άτεκνοι και δεν τους αρέσουν τα παιδιά».

πηγή: newsnow.gr

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!