Το τελευταίο αποκλειστικά ΛΟΑΤ βιβλιοπωλείο του San Fransisco κλείνει

28/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το τελευταίο από τα βιβλιοπωλεία A Different Light Bookstores – και το τελευταίο αποκλειστικά ΛΟΑΤ βιβλιοπωλείο του San Francisco – κλείνει στο τέλος του μήνα.

Η αλυσίδα ΛΟΑΤ βιβλιοπωλείων είχε ανοίξει το 1979 το πρώτο της κατάστημα στο Los Angeles , και το κατάστημα του San Francisco στην Castro Street, στην καρδιά της ΛΟΑΤ περιοχής της πόλης το 1986.

Στην αρχή τα βιβλιοπωλεία είχε αναλάβει ο Terry Anderson, τότε σύντροφος του γνωστού συγγραφέα Armistead Maupin. Το 1987, είχε αναλάβει ο Richard Labonte, ο οποίος διεύθυνε την αλυσίδα για παραπάνω από μια δεκαετία.

Τις δεκαετίες του 1980 και 1990 τα κασταστήματα αποτέλεσαν πολιτιστικά κέντρα της ΛΟΑΤ κοινότητας με πολλές εκδηλώσεις, εκθέσεις και ένα τεράστιο στόκ ΛΟΑΤ λογοτεχνίας, ενώ αποτέλεσαν και σημείο συνάντησης πολλών ομάδων της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Στο κατάστημα του San Francisco γινόταν τουλάχιστον δύο εκδηλώσεις την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι το 2000, με παρουσιάσεις βιβλίων και υπογραφή βιβλίων από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ΛΟΑΤ λογοτεχνίας, μεταξύ των οποίων της Dorothy Allison, της Diamanda Galas, του Justin Bond και του Larry Kramer.

Ο Bill Barker, ιδιοκτήτης του καταστήματος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι το μέλλον του βιβλιοπωλείου είναι αβέβαιο, στην εποχή των ψηφιακών βιβλίων και της τεχνολογίας.

Το σίγουρο είναι ότι τα ΛΟΑΤ βιβλιοπωλεία αποτελούν σημαντικούς πολιτιστικούς πνεύμονες μιας πόλης, μιας και προσφέρουν βιβλία τα οποία σπάνια βρίσκει κάποιος σε άλλα βιβλιοπωλεία. Σίγουρο είναι επίσης ότι χωρίς τη στήριξη της ίδιας της ΛΟΑΤ κοινότητας, επιχειρήσεις οι οποίες είναι αποκλειστικά ΛΟΑΤ δεν μπορούν να επιβιώσουν, κυρίως σε δύσκολες οικονομικές εποχές.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!