Το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει τη διεθνή ΛΟΑΔ κοινότητα

12/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση του David Cameron συνεχίζει τον αγώνα της για την ισότητα όλων των ανθρώπων. Μετά τη δέσμευση του για νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε να σταματήσει την οικονομική βοήθεια στις χώρες οι οποίες ασκούν διακρίσεις κατά της ΛΟΑΔ κοινότητας..

«Η κυβέρνηση μας δεσμεύεται να καταπολεμήσει τη βία και τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΔ ατόμων, και αυτό για όποια και αν είναι η περίσταση, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε στο MailonSunday ο εκπρόσωπος του Andrew Mitchell , γενικού γραμματέα διεθνούς ανάπτυξης.

«Θα επανεξετάζουμε πλέον κάθε περίπτωση χρηματοδότησης μια φορά κάθε τρεις μήνες και όχι μια φορά το χρόνο όπως γίνεται σήμερα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν γίνεται καμία καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για να πάρουμε τα απαράιτητα μέτρα αν δούμε ότι κάτι δε γίνεται όπως πρέπει» δήλωσε ο εκπρόσωπος πριν προσθέσει «Θα στηρίζουμε οικονομικά κυβερνήσεις μόνο όταν θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».  

Αναφορικά μπορούμε να αναφέρουμε τη Γκάνα και την Ουγκάντα ως τις πρώτες που θα χάσουν την οικονομική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.Η Ουγκάντα, γνωστή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων, θα μπορούσε να χάσει φέτος 70 εκατομμύρια στερλίνες , αν δεν εγκαταλείψει εντελώς το σχέδιο νόμου το οποίο καταδικάζει σε θάνατο τους ομοφυλόφιλους.

Στη Γκάνα, που υπουργός κάλεσε τους πολίτες της χώρας «να συλλάβουμε τα άτομα που είναι ομοφυλόφιλα ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από αυτούς» θα μπορούσε να χάσει 36 εκατομμύρια στερλίνες φέτος. Ήδη η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει προειδοποιήσει πως η Γκάνα δε θα λάβει ουδεμία βοήθεια αν συνεχίσει τις ομοφοβικές πρακτικές της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαλάουι, έχει ήδη χάσει οικονομική βοήθεια ύψους 19 εκατομμυρίων στερλίνων επειδή καταδίκασε ένα gay ζευγάρι σε 14 χρόνια φυλακή, πριν τελικά τους απελευθερώσει για … λόγους απλά οικονομικούς.

Εμείς ελπίζουμε ότι το ίδιο θα κάνουν όχι μόνο όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα. Οι Βρυξέλλες που χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο διάφορες χώρες, οφείλουν να ξανακοιτάξουν τις προυποθέσεις με τις οποίες στηρίζουν οικονομικά χώρες που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι οποίες δε παρέχουν ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες, εκτός αν στηρίζουν αυτές τις πρακτικές….έστω με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!