Το βίντεο του Ο.Η.Ε για την παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας

14/05/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κυκλοφόρησε ένα νέο ισχυρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του για την LGBT κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο γραφείο του Ο.Η.Ε που σχετίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν όψει της παγκόσμιας μέρας κατά της ομοβοφίας, αποφάσισε να περάσει το μήνυμα του με τη δημιουργία ενός σχετικού βίντεο.

Το εν λόγω βίντεο έχει ως στόχο να μεταφέρει στην παγκόσμια LGTB κοινότητα το μήνυμα ότι: «Δεν είναι μόνοι». Φορείς του μηνύματος αυτού, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε Ban Ki Moon και η Ύπατη αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Navi Pilla.

Το βίντεο αυτό που τιτλοφορείται ως « Ο γρίφος» (the riddle) αναφέρει επίσης ότι: «Τα LGBT δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν ελεύθερο και ισότιμο κόσμο». Παράλληλα τονίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 76 χώρες, στις οποίες οι σχέσεις ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου είναι ποινικά επιλήψιμες, ενώ καταδικάζει κάθε περιστατικό βιαιοπραγίας και διάκρισης.

Η παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2004 με στόχο να τραβήξει την προσοχή σχετικά με την άνιση αντιμετώπιση των LGTB ατόμων από την κοινωνία. Γιορτάζεται από τότε κάθε χρόνο στις 17 Μάιου, την ημερομηνία εκείνη όπου το 1990 ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας «αφαίρεσε» την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών.

Τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια του παγκόσμιας συνάντησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο Όσλο, ο Ban Ki-Moon έδωσε έναν εμπνευσμένο λόγο, υποστηρίζοντας τα LGBT δικαιώματα και παρακινώντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις να μεριμνήσουν υπέρ αυτών.

Συγκεκριμένα είπε: « Τα LGBT δικαιώματα αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και πιο παραμελημένες προκλήσεις της εποχής μας».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!