Τουρκία : Χιλιάδες στο pride της Κωνσταντινούπολης

28/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Χιλιάδες Τούρκοι, πήραν μέρος στο Istanbul Pride, την Κυριακή, απαιτώντας ίσα δικαιώμα και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της χώρας.

Το Istanbul Gay Pride, του οποίου φέτος ήταν η ένατη χρονιά, αποτελεί τη μόνη στο είδος της πορεία σε μια μουσουλμανική χώρα.

Αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων, συμμετείχαν κουνώντας rainbow σημαίες. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα ενάντια στην παρενόχληση και κυμάτιζαν μεγάλες rainbow σημαίες και είχαν πανό με συνθήματα στα τουρκικά και τα αγγλικά, όπως μεταξύ άλλων «Ήμαστε παντού, συνηθίστε το».

Άλλα πανό παρέπεμψαν στον Ahmet Yildiz, 26 χρονών ο οποιος δολοφονήθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 2008. Ο πατέρας του Yildiz έχει κατηγορηθεί για το ταξίδι σχεδόν 600 μιλίων το οποίο έκανε για να τον πυροβολήσει σε αυτό που ο ίδιος είχε αποκαλέσει «έγκλημα τιμής».

Σύμφωνα με τον σύντροφο του Ibo, ο Yildiz επιδίωξε την προστασία από τις αρχές μετά τις απειλές που δεχόταν από την οικογένεια του. Η περίπτωσή του αναφερόταν σε μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τη θέση των ΛΟΑΔ ατόμων στην Τουρκία, με τίτλο «Ούτε ασθένεια, ούτε έγκλημα».

Η έκθεση αναφέρει ότι αργότερα προέκυψε ότι η καταγγελία είχε βρεθεί λανθασμένα σε ένα άλλο γραφείο το οποίο απέτυχε να ερευνήσει τις αξιώσεις, σε αυτό που μερικά ενεργά στελέχη βλέπουν ως απροθυμία των αρχών να αντιμετωπίσουν την ομοφοβική βία.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Ταξίμ και τους γύρω κεντρικούς δρόμους. Μεταξύ των διαδηλωτών, ήταν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder και Ertuğrul Kürkçü.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!