Τον Οδυσσέα Ελύτη τιμά σήμερα το Google

02/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Tον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη τιμά σήμερα η ελληνική σελίδα αναζήτησης της Google, αφού στο google doodle (η εικόνα στην πρώτη σελίδα) εμφανίζεται ο ποιητής, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1911.

Τα Google Doodles είναι οι παραλλαγές του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα για να τιμήσουν μια σημαντική προσωπικότητα ή να υπενθυμίσουν ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία της τεχνολογίας, του πολιτισμού και όχι μόνο.

Ένα απλό πέρασμα πάνω από τη σελίδα με το ποντίκι εξηγεί το λόγο για τον οποίο η εικόνα έχει την εκάστοτε εμφάνιση.

«Αν αποσυνθέσεις  την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»!

Με σύμβολα, μια ελιά, ένα τσαμπί σταφύλια κι ένα καράβι, η Goodle αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στο Νομπελίστα , Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου, πριν από 101 χρόνια, το 1911.

Ο Οδυσσέας Ελύτης έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαρτίου του 1996 από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω του πλούσια λογοτεχνική κληρονομιά.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!