Τα Gay Pride και η Eurovision.

14/08/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι η eurovision είναι ένα πανηγύρι και ότι σπάνια ακούς όμορφα κομμάτια η φωνές. Στην απέναντι όχθη όμως επιμένουν πώς παραμένει ένας διαγωνισμός που στόχος του είναι να αναδεικνύει καλλιτέχνες. Σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης του αρέσει ο διαγωνισμός αυτός και ένα μέρος του κόσμου που τάσσονται υπέρ  της είναι και η LGBT κοινότητα, όχι όλοι απαραίτητα.

Η LGBT κοινότητα στην Ευρώπη τουλάχιστον δείχνει την αγάπη της, καλώντας ερμηνευτές που συμμετείχαν στην Eurovision να διασκεδάσουν τον κόσμο στα gay pride. Κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις διοργανώνονται αυτές οι εκδηλώσεις με στόχο την διασκέδασή αλλά και την προβολή των ανισοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων της ίδιας κοινωνίας. Φυσικά και από την μεριά των καλλιτεχνών υπάρχει αντίστοιχη αγάπη για τα gay pride και προσπαθούν να εμφανίζονται όποτε τους προσκαλούν σε αυτά. Ακόμα και να μην τραγουδάνε στις εκδηλώσεις τους, βρίσκουν ευκαιρία να τάσσονται υπέρ τους και τα υποστηρίζουν σαν θεσμό.

Όπως έκανε η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού Loreen από την Σουηδία σε μαγνητοσκοπημένο video αναφέρει ότι στηρίζει το pride στο Βελιγράδι. Η Loreen τραγούδησε και στο gay pride της Στοκχόλμης και δεν ήταν η μόνη που πήγε εκεί από την Eurovision 2012 αφού και η Ήβη Αδάμου αποθεώθηκε τραγουδώντας το La La Love αλλά και η Ελευθερία Ελευθερίου ξεσήκωσε τον κόσμο τραγουδώντας το Aphrodisiac. Κάτι ανάλογο που είχε κάνει και η Έλενα Παπαρίζου το 2005 όταν τραγούδησε στο gay pride της Μαδρίτης και το 2010 στο pride της Αθήνας.

      

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!