Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναζητούν το δικό τους παγκόσμιο σύμβολο

10/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μία παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία για το σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη έως 17 Σεπτεμβρίου, μέσω της διακρατικής πρωτοβουλίας «Ένα Σύμβολο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Σήμερα 6.8 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κι όμως δεν υπάρχει έως τώρα τρόπος να απεικονίσει κανείς αυτή την παγκόσμια δέσμευση με ένα σύμβολο που να ξεπερνά τα όποια γλωσσικά εμπόδια.

Αυτό το κενό σκοπεύει να καλύψει η πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού, με στόχο των ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα κράτη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χιλής, Γερμανίας, Καναδά, Μαυρικίου, Σενεγάλης, Σιγκαπούρης, Τσεχίας και Ουρουγουάης.

Περίπου 15.500 προτάσεις από 190 χώρες ήταν το αποτέλεσμα της φάσης υποβολής σχεδίων για τον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό αναφορικά με την ανάδειξη του «Συμβόλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Από την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού στις 3 Μαΐου, η συμμετοχή απ’ όλο τον κόσμο υπήρξε μεγάλη, τόσο σε σχέση με την υποβολή προτάσεων, όσο και σε σε σχέση με την αξιολόγηση των προτάσεων των άλλων.

Μία κριτική επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες επέλεξε τα δέκα καλύτερα σχέδια μεταξύ αυτών που υποβλήθηκαν. Τα δέκα αυτά σχέδια που προκρίθηκαν τίθενται σε ψηφοφορία για το τελευταίο στάδιο επιλογής και έως τις 17 Σεπτεμβρίου μπορεί κανείς να ψηφίσει το σχέδιο της επιλογής του στο δικτυακό τόπο www.humanrightslogo.net.

Η ιδέα του διαγωνισμού: ένα σύμβολο για ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο θα έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους.

Το σχέδιο που θα κερδίσει θα παρουσιαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η παρουσίαση θα προβληθεί σε ζωντανή αναμετάδοση στο Διαδίκτυο.

Πηγή in.gr

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!