Τέλος στα πειράματα σε ζώα από εταιρίες καλλυντικών

21/02/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά από 20 χρόνια εκστρατειών, η The Body Shop ένα πρωτοπόρο brand στο χώρο της ομορφιάς και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cruelty Free International, επιτέλους γιορτάζουν το τέλος των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς στην Ευρώπη.

Mε την αναμενόμενη ανακοίνωση, ότι η εισαγωγή και η πώληση καλλυντικών προϊόντων και συστατικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα θα απαγορεύεται εφεξής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έναρξη την 11η Μαρτίου 2013.

Αυτή η πρωτοποριακή νίκη σημαίνει ότι από την 11η Μαρτίου 2013 και εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η απαγόρευση επηρεάζει όλα τα καλλυντικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμες. Η The Body Shop είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες ομορφιάς που δεν θα επηρεαστεί από την απαγόρευση, καθώς ήταν πάντα Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα.

Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως υποστηρίζοντας την ομορφιά χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και καλεί χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, να ανταποκριθούν και αυτοί στην απαγόρευση.

Το 1993, η The Body Shop, η πρώτη εταιρία ομορφιάς που ανέλαβε δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, στήριξε την εκστρατεία ζητώντας τη γραπτή υποστήριξη των πελατών της σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996, η Dame Anita Roddick, ιδρύτρια της The Body Shop, συγκέντρωσε τα μέλη της ECEAE και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία αναφορά που περιείχε 4 εκατομμύρια υπογραφές.

Πηγή: tlife.gr




Δες και αυτό!