Σύλληψη δραστών τρανσφυλοφοβικής επίθεσης

18/07/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

transpakistas

Η αστυνομία στην πόλη Peshawar του Πακιστάν, συνέλαβε την Δευτέρα 11 Ιουλίου επτά άντρες για βιαιοπραγία, σεξουαλική παρενόχληση πέντε διεμφυλικών ατόμων. Τα επτά αυτά άτομα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έκανε γνωστό ο τοπικός εκπρόσωπος της αστυνομίας Raz Mohammad Khan, επιτέθηκαν στις πέντε τρανς γυναίκες, τις παρενόχλησαν και στην συνέχεια, δια της βίας τις κούρεψαν.

 

 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express Tribune, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από γραπτή καταγγελία των πέντε τρανς γυναικών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα τρανς φίλοι των πέντε θυμάτων διαδήλωσαν έξω από το Peshawar Press Club με σύνθημά τους να δοθεί ένα τέλος στις παρενοχλήσεις και την βία κατά των τρανς ατόμων καλώντας την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την προστασία τους.

Η Peshawar είναι η πρωτεύουσα και το κύριο πολιτιστικό κέντρο της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa, με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμάνους, αλλά και πόλη που κατοικεί ένα αμάγαλμα φυλών (Pashtun, Hindkowa, Punjabi).

Η Shemale Association Khyber Pakhtunkhwa, οργάνωση διεμφυλικών που εδρεύει στην πόλη, οργάνωσε την διαδήλωση ζητώντας την σύλληψη των δραστών.

Όπως σημειώνει η Farzana Riaz Πρόεδρος της οργάνωσης, μία ομάδα αντρών είχε καλέσει κάποιες τρανς περφόρμερς να συμμετέχει σε ένα πάρτυ χορού. «Οι φίλες μας πήγαν και χόρεψαν, μετά όμως κάποιοι εξ αυτών της πήραν δια της βίας και της πήγαν σε άγνωστο μέρος όπου τις παρενόχλησαν σεξουαλικά και αυτές που αρνήθηκαν να ενδώσουν τις κούρεψαν».

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν καταγραφεί περίπου 20 περίπου ακόμη ανάλογες περιπτώσεις, γεγονός που οδήγησε αρκετά άτομα να φύγουν από την πόλη λόγω του φόβου. Μάλιστα όπως καταγγέλλει, υπήρξαν και κρούσματα που οι δράστες κατέγραψαν το γεγονός σε βίντεο το οποίο ανέβασαν στο ίντερνετ.

πηγή: Transsexual News

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!