Στο χορό του «gay γάμου» μπαίνει για τα καλά η Αυστραλία

22/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

 Η αυτόνομη επαρχία της Αυστραλίας (Australian Capital Territory ή ACT) απoτελεί την πρώτη περιοχή της χώρας, στην οποία θα επιτρέπεται ο γάμος ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Από σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του επαρχιακού κοινοβουλίου (ως αυτόνομη επικράτεια έχει το δικό της κοινοβούλιο) επιτρέπεται σε οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο ζευγάρι να επισημοποιήσει τη σχέση του μέσα στα όρια της επαρχίας, ανεξάρτητα από την περιοχή της Αυστραλίας στο οποίο διαμένει.

Ο ομοσπονδιακός νόμος, όμως, που ισχύει στη χώρα και που αναθεωρήθηκε το 2004, αναγνωρίζει το γάμο μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα. Για αυτό το λόγο θεωρείται βέβαιη η αμφισβήτηση από τη μεριά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας.

Η σχετική απόφαση ψηφίστηκε από τη δεκαεπταμελή νομοθετική συνέλευση της αυτόνομης επαρχίας με το Εργατικό κίνημα και τους Πράσινους να τίθενται υπέρ. Κατά ήταν οι Φιλελεύθεροι.

«Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία, αν υπήρχε κάποτε, ώστε να διακρίνουμε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην κοινωνία μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο η αρχηγός της επαρχίας, Katy Gallagher.

«Είναι τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι αδερφοί μας, οι αδερφές μας, οι αρχηγοί μας, οι συνεργάτες, οι μέντορες μας, οι συνάδερφοι μας».

«Πάνω από όλα όμως είναι ίσοι με εμάς. Η κίνηση για την ισότητα στο γάμο δίνει στη θεμελιώδη αυτή αρχή και στο ανθρώπινο αυτό δικαίωμα νομική ισχύ».

Επισήμανε επίσης, ότι οι πρώτοι γάμοι θα ξεκινήσουν να γίνονται στα τέλη του χρόνου αυτού.

Σύμφωνα όμως με τον γενικό εισαγγελέα George Brandis, ο τοπικός αυτός νόμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια νομική πρόκληση, επειδή είναι αντίθετος με την ισχύουσα ομοσπονδιακή νομοθεσία.

«Θα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό για τα άτομα που θα προχωρούσαν στην εν λόγω τελετή γάμου, να ανακάλυπταν ότι ο γάμος τους δεν ήταν έγκυρος».

πηγή: www.bbc.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!