Σουηδία : Πιστοποίηση στις ΛΟΑΔ φιλικά προσκείμενες εταιρείες

05/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Από το 2008 μια οργάνωση στη Σουηδία, «πιστοποιεί» δημόσιες υπηρεσίες αλλά και εταιρείες ως για το πόσο ΛΟΑΔ φιλικά προσκείμενες ( LGBT-friendly ) είναι .

Ήδη παραπάνω από πενήντα δημόσιες υπηρεσίες έχουν λάβει την «πιστοποίηση». Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες που την έχουν λάβει είναι κοινωνικές υπηρεσίες. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθούν  η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και οι συνθήκες εργασίας των ΛΟΑΔ εργαζομένων.

Πριν την πιστοποίηση, όλοι οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας από έξι ως οχτώ μήνες. Στο πρόγραμμα, η ιστορία του ΛΟΑΔ κινήματος, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει οι εργαζόμενοι να συμπεριφέρονται στους πελάτες και τους άλλους εργαζόμενους.

Μέχρι τώρα μπορεί η είδηση να μην είχε ακουστεί αλλά πρόσφατα δύο παιδικοί σταθμοί έλαβαν την πιστοποίηση. Με αυτή την πιστοποίηση οι εκφοβισμοί, οι προσβολές, οι λεκτικές επιθέσεις δεν έχουν πλέον θέση στους παιδικούς σταθμούς.  Ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού όλοι οι γονείς είναι ίσοι. Στα έγγραφα άλλωστε του παιδικού σταθμού δεν υπάρχει πλέον το «όνομα πατέρα» ή το «όνομα μητέρας» αλλά «όνομα γονέα».  Έτσι ένα παιδί το οποίο έχει γονείς τους ιδίου φύλου δε διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό φροντίζει να επιλέγει βιβλία τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις «κατηγορίες» γονέων και αυτό διότι υπάρχουν υιοθετημένα παιδιά, παιδιά μονογονεικών οικογενειών ή ομοφύλων οικογενειών.  

Η διευθύντρια υποστήριξε την πιστοποίηση των παιδικών σταθμών λέγοντας « Σήμερα μεγαλώνουμε παιδιά τα οποία θα γίνουν είκοσι ετών το 2030. Δεν είναι δυνατό να τους μιλάμε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από 50 χρόνια. Δεν πειράζει αν τα ενοχλεί. Θα μεγαλώσουν για να ζήσουν σε έναν κόσμο διαφορετικό και οφείλουμε να τα προετοιμάσουμε».

Πηγή : TETU

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!