Σιγκαπούρη στον Ο.Η.Ε : “Δεν καταδικάζουμε τους gay αλλά τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές”

12/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στη σύνοδο της 6ης Μαίου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε στη Γενεύη, αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και ο Καναδάς ζήτησαν εξηγήσεις από το εκπρόσωπο της Σιγκαπούρης για τη συνεχιζόμενη ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Ο εκπρόσωπος της Σιγκαπούρης απάντησε λέγοντας: ” Στο ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού το οποίο τίθεται από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και εκ των προτέρων από τον Καναδά, την Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες, η αντιπροσωπεία μου γνωρίζει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι επίσης ένα αμφισβητούμενο ζήτημα στους οργανισμούς του Ο.Η.Ε συμπεριλαμβανομένου του παρόντος. ”

«Στη Σιγκαπούρη, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα και τον τρόπο ζωής τους. Η αναγνώριση και η επιτυχία είναι βασισμένες στην αξία και όχι σε παράγοντες όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Στον τομέα της απασχόλησης, η τριμερής συμμαχία για τις δίκαιες πρακτικές απασχόλησης προάγει και εκπαιδεύει τους εργοδότες και το ευρύ κοινό στις δίκαιες και αρμόδιες πρακτικές απασχόλησης. Η νομοθεσία μας επιτρέπει επίσης εκείνους που θεωρούν ότι έχουν απομακρυνθεί άδικα συμπεριλαμβάνων με τη δικαιολογία του σεξουαλικού προσανατολισμού να απευθυνθούν στον Υπουργό εργατικού δυναμικού που επανεγκαθίσταται. Ακόμα αναγνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Σιγκαπούρης παραμένει σε συντηρητικά κοινωνικά ήθη και η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει μόνο με τη νομοθεσία. Τον τελευταίο καιρό διοργανώσαμε σημαντικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις στη Σιγκαπούρη για να αποποινικοποιήσουμε ορισμένες ομοφυλοφιλικές πρακτικές . Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να διαβεβαιώσω το Ηνωμένο Βασίλειο και να διευκρινίσω ειδικά ότι αυτό το οποίο ποινικοποιείται δεν είναι ομοφυλόφιλοι υπήκοοί μας αλλά ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ ανδρών. Τώρα εκτενείς δημόσιες διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν και το θέμα εξετάστηκε στα πιό υψηλά πολιτικά επίπεδα, και στο τέλος που αποφασίστηκε να αφεθούν τα πράγματα ως έχουν. Η αστυνομία της Σιγκαπούρης δεν έχει επιβάλει φιλενεργά την παροχή και θα συνεχίσει να παίρνει αυτήν την θέση.»

«Για να απαντήσω στον εκπρόσωπο από τον Καναδά, κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται ενάντια στα συγκατατιθειμένα ενήλικα αρσενικά άτομα που μπορούν να έχουν τις σχέσεις εκτός αν η συμπεριφορά τους παραβαίνει άλλους νόμους, για παράδειγμα νόμους ενάντια στην άσεμνη δημόσια συμπεριφορά ή την παιδοφιλία. Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΛΟΑΤ άνθρωποι στη Σιγκαπούρη δεν ειναι απαραίτητο να κρύψουν το σεξουαλικό προσανατολισμό τους από φόβο μήπως χάσουν της εργασία τους ή από φόβο για το κράτος. Έχουν μια θέση στην κοινωνία μας και έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή τους».

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!