Σερβία : Δικαστήριο «διατάζει» την αλλαγή στοιχείων ταυτότητας διαφυλικού πολίτη

11/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το συνταγματικό δικαστήριο της Σερβίας επέτρεψε με απόφαση του, την «καταχώρηση» των νέων προσωπικών δεδομένων ατόμου που έχει προβεί σε αλλαγή φύλου.

Το δικαστήριο έχει διατάξει την  ενδιαφερόμενη διοίκηση, της οποίας δεν αναφέρει το όνομα, να επιτρέψει σε αυτήν την μεταβολή των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου και αυτό μέσα σε μια προθεσμία  30 ημερών, σύμφωνα με ένα ανακοινωθέν που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου στο  διαδίκτυο.

Μια διαφυλική γυναίκα, η οποία έγινε άνδρας, επέλεξε να απευθυνθεί στο συνταγματικό δικαστήριο επειδή βρέθηκε σε αδιέξοδο στο να αλλάξει τα προσωπικά στοιχεία της ταυτότητας της .

Η άρνηση της  τοπική διοίκηση να τροποποιήσει αυτές τις πληροφορίες αποτελεί  « παραβίαση της αξιοπρέπειας του ενάγοντος, του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής του και του δικαιώματος στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας” , εκτίμησε  το  συνταγματικό δικαστήριο.

Η Σερβία μπορεί να είναι μια χώρα «παραδοσιακή» σε πολλά θέματα,   αλλά είναι και μια χώρα στην οποία τα έξοδα για την αλλαγή φύλου καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλεια από τις αρχές Φεβρουαρίου. Επιτέλους φαίνεται να αλλάζουν σιγά σιγά τα πράγματα.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!