Σαουδική Αραβία : Οι ΛΟΑΔ μαθητές και φοιτητές εκτός εκπαίδευσης

17/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Σε άρθρο στην αραβόφωνη εφημερίδα «Sharq» διαβάσαμε ότι τα gay αγόρια και τα «αγοροκόριτσα» δεν θα μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις τάξεις τους στο σχολείο « εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι σταματήσαν αυτές τις πρακτικές […] και απαράδεκτες συμπεριφορές».

« Σε όλα τα δημόσια σχολεία της Σαουδικής Αραβίας καθώς και τα πανεπιστήμια έχουν δωθεί συγκεκριμένες οδηγίες , στις οποίες τους ζητείται να απαγορέψουν στους ομοφυλόφιλους και τα αγοροκόριτσα την είσοδο. Στόχος είναι να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα».

Την είδηση αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα ειδήσεων Emirates 24/7, μετά τη δημοσείευση του άρθρου νωρίτερα στην εφημερίδα Sharq.

Στο άρθρο μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει τον «πόλεμο» της κατά της ΛΟΑΔ κοινότητας.

Η εφημερίδα δεν είναι ξεκάθαρη με την προέλευση αυτών οδηγιών, όπως αναφέρει και το Αμερικανικό  ΛΟΑΔ περιοδικό The Advocate, το οποίο αναδημοσιεύει επίσης την πληροφορία.

Στο άρθρο της Sharq αναφέρει ότι «η Επιτροπή για την προώθηση της αρετής και την πρόληψη της ατέλειας» έχει λάβει τις σχετικές διαταγές από υψηλόβαθμα στελέχη του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς όμως να αναφέρει ακριβώς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Emirates 24/7, οι ΛΟΑΔ φοιτητές θα μπορέσουν να βρούν τους πάγκους του σχολείου «εάν αποδεικνύουν ότι έχουν σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές» και αυτές τις «συμπεριφορές».

Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο, τη Σαρία,η οποία τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με ποινή φυλάκισης, μεεπιβολή σωματικών τιμωριών και μάλιστα και με θανατική ποινή. Πριν δύο χρόνια ένας νέος Σαουδάραβας είχε τιμωρηθεί με 1.000 χτυπημάτα μαστιγίου επειδή είχε αναβάσει στο διαδίκτυο κωμικό βίντεο, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό που χόρευε και έκανε «γλυκά μάτια» σε άλλο άνδρα. Το ίδιο έτος, είχε καταδικαστεί ένας σαουδάραβαςπρίγκηπας που είχε σκοτώσει τον υπάλληλό του στο Λονδίνο και είχαν αποκαλυφθεί πρακτικές S/M τάσεων.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!