Ρωσία : Παράνομη η «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα»

03/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Σε άρθρο μας τον περασμένο Νοέμβριο σας ενημερώναμε ότι η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης είχε φέρει ένα σχέδιο νόμου το οποίο καταδίκαζε την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» ( διαβάστε το σχετικό άρθρο μας εδώ ) .

Εδώ και λίγες ημέρες ο νόμος είναι πλέον γεγονός. Έτσι είναι πλέον παράνομο να «προωθεί σε δημόσιο χώρο ο οποιοσδήποτε την ομοφυλοφιλία, αμφιφυλοφιλία ή τη διαφυλικότητα»

Το πρόστιμο έχει καθοριστεί στα 3.000 ρούβλια ( 75 ευρώ ). Όσο αφορά τις ΛΟΑΤ οργανώσεις το πρόστιμο θα είναι 10.000 με 50.000 ρούβλια ( 200-1.500 ευρώ ) αν διοργανώσουν οποιαδήποτε ΛΟΑΤ εκδήλωση.

Βέβαια ο νόμος δε ξεκαθαρίζει την έννοια  «δημόσιο χώρο» αλλά οι ΛΟΑΤ ακτιβιστές φοβούνται ότι πλέον το gay pride θα ανήκει στις παράνομες εκδηλώσεις.

Ως δικαιολογία η τοπική κυβέρνηση έχει αναφέρει  την « προστασία των ανηλίκων από την παιδεραστία » και την ποινή της με 1.000.0000 ρούβλια (  € 25.000 ) .

« Πρόκειται για έναν εξευτελιστικό νόμο» ανέφερε η Olga Galkina μέλος της αντιπολίτευσης.

Ο νόμος είχε την πλήρη στήριξη του κυβερνήτη της πόλης, Guennadi Poltavchenko, διορισμένου από το Κρεμλίνο.

Οι Η.Π.Α αντιδράσαν δηλώνοντας ότι ο νόμος καταπατά τις προσωπικές ελευθερίες και η Ρωσία απάντησε ότι δε δέχεται « εξωτερικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας».

Στη Ρωσία ο ίδιος νόμος έχει ψηφιστεί και σε άλλες πόλεις. Η Ρωσία είναι μια χώρα με έντονη ομοφοβία. Μέχρι το 1993 η ομοφυλοφιλία ήταν έγκλημα, μέχρι το 1999 ψυχική ασθένεια και όλα αυτά πολλά χρόνια μετά την πτώσης της ομοφοβικής Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Σχόλιο του συντάκτη :

Ίσως να ήρθε ο καιρός η διεθνής ΛΟΑΤ κοινότητα να ξεκινήσει μποϊκοτάζ κάθε λογής προϊόντων από ομοφοβικές χώρες.

Αφού δε θέλετε τα ΛΟΑΤ άτομα, δε θα θέλετε και τα  ΛΟΑΤ λεφτά τους να υποθέσω….

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!