Ρεκόρ δωρεών για την ανοικτή, ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

04/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Νέο ρεκόρ εσόδων κατέγραψε το ίδρυμα Wikimedia, που διαχειρίζεται την Wikipedia, την μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς η ετήσια συγκέντρωση κονδυλίων από δωρεές, έφτασε τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η εκστρατρεία για τη συγκέντρωση χρημάτων άρχισε το Νοέμβριο και στον «κουμπαρά» του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, έσπευσαν να καταθέσουν 500.000 δολάρια, ο συνιδρυτής του Google, Σεργκέϊ Μπριν και η σύζυγός του, Αννα Βοζίσκι.

Από το 2003, χρονιά που το Wikimedia αναζήτησε πόρους απευθυνόμενη στους επισκέπτες των ιστοσελίδων του, το ύψος των δωρεών αυξάνεται διαρκώς.

«Το μοντέλο που λανσάραμε για τον τρόπο λειτουργίας μας πάει πολύ καλά» δήλωσε ο διευθύνων Σου Γκάρντνερ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι χρήστες της Wikipedia, δίνουν τον οβολό τους προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας μας».

Το ιδρυμα Wikimedia, που εκτός από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, διαχειρίζεται και το ηλεκτρονικό λεξικό Wiktionary και την ηλεκτρονική βιβλιόθηκη με παιδαγωγικά βιβλία Wikibooks, έχει περισσότερα από 470 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, και στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει να είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με περισσότερα απο 20 εκατομμύρια άρθρα, σε 282 γλώσσες.

(AΠΕ-ΜΠΕ)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!