Πρόταση για νομιμοποίηση των gay γαμων στην Αλβανία

27/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην γειτονική Αλβανία όσον αφορά στο δικαίωμα των gay ζευγαριών στον γάμο μετά την πρόταση του συνήγορου του πολίτη της Αλβανίας για νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Ο συνήγορος του πολίτη της γειτονικής χώρας κάλεσε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου τόσο το κυβερνόν σοσιαλιστικό κόμμα όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αναθεώρηση του νόμου που επιτρέπει τον γάμο μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλλου. Ο κύριος Τοτοζάνι κάλεσε την Αλβανία να γίνει η πρώτη χώρα των Βαλκανίων που θα επιτρέπει τους gay γάμους, πρότυπο για τα άλλα κράτη της περιοχής.
Η κίνηση αυτή ωστόσο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Και ενώ ορισμένοι βουλευτές από τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν καταδικάσει την πρόταση, καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αντιπολίτευση.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το σοσιαλιστικό κόμμα είχε δηλώσει επανειλημμένα πώς είναι έτοιμο να προβεί σε έναν δημόσιο διάλογο για το ζήτημα των gay γάμων, ενώ και το δημοκρατικό κόμμα είχε κάνει έκκληση στο παρελθόν για νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου .




Δες και αυτό!