Ο gay friendly δήμαρχος της Ισλανδίας που τα βάζει με τη Ρωσία

20/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τους πολιτικούς και πολιτισμικούς δεσμούς με τη Ρωσία θέλει να κόψει ο δήμαρχος του Ρέικιαβικ, εξαιτίας των πρόσφατων νόμων που στοχοποιούν την LGBT κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο Jon Gnarr, δήμαρχος της ισλανδικής πρωτεύουσας, δήλωσε πρόσφατα ότι επιθυμεί να αναθεωρήσει ή και να παγώσει εντελώς τις σχέσεις που το Ρέικιαβικ έχει συνάψει με τη Μόσχα.

Αν και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει το ρωσικό νόμο που μιλά για «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», το ενδεχόμενο αυτό πάγωμα θα αποτελεί την πρώτη διπλωματική συνέπεια που θα έχει η Ρωσία, μετά την ψήφιση του εν λόγω νόμου.

Πρόκειται για μια διεθνή σύμβαση ανάμεσα στη Μόσχα και το Ρέικιαβικ που υπογράφτηκε το 2007 και αναφέρεται κυρίως σε οικογενειακά θέματα.

Μια σύμβαση που ενδέχεται να σπάσει, σύμφωνα με Jon Gnarr. «Με αφορμή τις κινήσεις που συμβαίνουν στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες για θέματα που έχουν να κάνουν με τα gay, bi και τρανς άτομα, ο υπεύθυνος εισαγγελέας, το γραφείο ανθρώπινων δικαιωμάτων, το γραφείο δημάρχου του Ρέικιαβικ καθώς και ο ανώτατος αξιωματούχος της πόλης προτείνουν την αναθεώρηση ή την καταγγελία της σύμβασης ανάμεσα στο Ρέικιαβικ και τη Μόσχα, σε συνεργασία με το υπουργείο εσωτερικών υποθέσεων».

Το περασμένο Ιούλιο, ο Gnarr έστειλε ένα μήνυμα στο δήμαρχο της Μόσχας, ζητώντας του να πείσει τις αρχές να μην απαγορεύσουν τη διεξαγωγή του Pride.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που ο συγκεκριμένος δήμαρχος δείχνει την υποστήριξη του απέναντι στη LGBT κοινότητα. Ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις του «National Queer Organization» κατά της ρωσικής ομοφοβίας, ενώ το 2010 συμμετείχε στους εορτασμούς του Gay Pride της πόλης, ως drag queen.

πηγή: www.gaystarnews.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!