Ο Ομπάμα και οι απόψεις του για τους gay γάμους

24/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση


Ο Άντερσον Κούπερ και η εκπομπή του AC360 ασχολήθηκαν σε μια από τις προηγούμενες εκπομπές του gay δημοσιογράφου του CNN με τις απόψεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της συζήτησης ήταν ότι το 1996, ο τότε καθηγητής πανεπιστημίου Ομπάμα ήταν υπέρ των γάμων ανάμεσα στο ίδιο φύλο, ενώ 15 χρόνια μετά, οι απόψεις του δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρες.

Όπως θα ακούσετε και στο απόσπασμα της εκπομπής, παρότι τελευταία ο Ομπάμα δεν έχει εκφραστεί υπέρ των gay γάμων (το αντίθετο μάλλον), το περιβάλλον του Αμερικάνου προέδρου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα ίσως να τοποθετηθεί ευνοϊκά για το θέμα, αν και κάτι τέτοιο μπορεί προς το παρόν να είναι ένα πολιτικό κόλπο, ώστε να μην απομακρύνει από κοντά του την gay κοινότητα που στις εκλογές του 2008, τον υποστήριξε σε ποσοστό 73%.

Σημαντικός παράγοντας, υπέρ της πιθανής αλλαγής στάσης του Αμερικάνου προέδρου, θα είναι οι εξελίξεις στην Γερουσία της Νέας Υόρκης. Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα στο Antivirus, η Νέα Υόρκη είναι πολύ κοντά στο να νομιμοποιήσει τον gay γάμο, καθώς 31 από τα 62 μέλη της Γερουσίας έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν την αλλαγή του νόμου. Πλέον χρειάζεται μια ακόμη ψήφος, προτού η Πολιτεία της Νέας Υόρκης περάσει μια ιστορική απόφαση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΔ κοινότητας.

Την ίδια στιγμή, απόψε το βράδυ, ο Ομπάμα θα μιλήσει σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στην Νέα Υόρκη, με καλεσμένους τους gay υποστηρικτές του και αρκετές ΛΟΑΔ οργανώσεις ετοιμάζουν διαμαρτυρίες έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Πηγές: Queermeup, Washington Post




Δες και αυτό!