Ο Μπράιαν Πάντικ ετοιμάζεται να ξανα-διεκδικήσει την δημαρχία του Λονδίνου

19/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Έτοιμος να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική αρένα για την δημαρχία του Λονδίνου είναι ο ανοιχτά gay Βρετανός πολιτικός Μπράιαν Πάντικ. Ο Πάντικ ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2008 με την υποστήριξη των Φιλελευθέρων και είχε καταλάβει την τρίτη θέση με 9,63%, πίσω από τον νυν δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον και τον υποψήφιο των εργατικών και δυο φορές δήμαρχο της πόλης, Κεν Λίβινγκστον.

Ο Πάντικ θα πάρει την τελική του απόφαση μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες. Οι υποψηφιότητες για το άτομο που θα εκπροσωπήσει τους Φιλελεύθερους στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης χρονιάς έκλεισαν στις 17 Ιουνίου, ενώ το κόμμα θα ανακοινώσει τον τελικό νικητή και υποψήφιο για την δημαρχία της πόλης στις 12 Αυγούστου.

Ο υποψήφιος θα έχει ως αντιπάλους τον Κεν Λίβινγκστον, υποψήφιο των Εργατικών, τον νυν δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον, υποψήφιο των Συντηρητικών και την Τζένι Τζόουνς, υποψήφια του κόμματος των Πρασίνων.

Οι εκλογές για την δημαρχία του 2012 θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαΐου της ερχόμενης χρονιάς. Πολύ σημαντικό: ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου θα είναι ο οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα πραγματοποιηθούν στην βρετανική πρωτεύουσα.

Πηγές: Queermeup, BBC News




Δες και αυτό!