Ο ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΗIV

07/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά 20 έτη ο Τζόνσον παραμένει «Μάτζικ»


«Λόγω του ιού HIV από τον οποίον προσεβλήθην πρέπει να αποσυρθώ από τους Λέικερς σήμερα».

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο παγκόσμιος αθλητισμός βρέθηκε σε κατάσταση σοκ με την ανακοίνωση του κορυφαίου μπασκετμπολίστα του κόσμου Ερβιν «Μάτζικ» Τζόνσον πως είναι φορέας του ιού HIV.
Μέχρι τότε θεωρούνταν πως ο ιός χτυπούσε τους ομοφυλόφιλους και τους χρήστες ναρκωτικών και οι ετεροφυλόφιλοι κινδύνευαν ελάχιστα.
Ετσι γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες πως ο σπουδαίος αθλητής είναι γκέι ή αμφιφυλόφιλος. Ο Τζόνσον είχε κατηγορήσει τον άσπονδο φίλο του Αζάια Τόμας ως πηγή των φημών.
Το 1991 ο Τζόνσον ήταν 32 ετών και βρισκόταν στον κολοφώνα της δόξας του. Οι περιγραφές για το ταλέντο του στην προ-Ιντερνετ εποχή και τα πέντε δακτυλίδια πρωταθλητή που είχε στην κατοχή του είχαν δημιουργήσει έναν μύθο γύρο από το όνομά του.
Αρχικά ο Τζόνσον είχε δηλώσει άγνοια για τον τρόπο που κόλλησε τον ιό, αλλά αργότερα παραδέχτηκε την άστατη ερωτική του ζωή. Η τότε σύζυγός του Κούκι Κέλι καθώς και το μωρό που κυοφορούσε δεν είχαν μολυνθεί.
Η απόσυρσή του αποδείχτηκε προσωρινή αφού στη συνέχεια αγωνίστηκε στο All Star εκείνης της χρονιάς αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης με την περίφημη Dream Team.
Επέστρεψε αρκετές φορές σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά πάντοτε οι αντίπαλοί του τον αντιμετώπιζαν με δυσπιστία. Ο Καρλ Μαλόουν είχε δηλώσει πως ο Τζόνσον θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναθλητών του.
Ο Τζόνσον έχει δημιουργήσει ίδρυμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το θέμα και τη συγκέντρωση χρημάτων που κατευθύνονται στην αναζήτηση νέων μορφών καταπολέμησής του ιού.

ΤΑ  ΝΕΑ




Δες και αυτό!