Ο απόλυτος μπούσουλας για τις #Nyxtes Πρεμιέρας 2013!

antivirus magazine διαφήμιση

Όποιος #nyxtes περπατεί, Whedon και Hentai πατεί…

Ακολουθήστε τον γκουλτουρομπούσουλα του Antivirus (σε συνεργασία με το gkoultoura.gr) για να βρείτε τον δρόμο σας μέσα στις 10 μέρες του 19ο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας  (χάσταγκ #nyxtes)!

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που διοργανώνει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ επιστρέφει 18-29/9, μεγαλύτερο από ποτέ, με περισσότερες ταινίες, πρεμιέρες.. και αίθουσες, πλέον με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Όπως κάθε χρονιά σε όλα τα bloggerόσπιτα της Αττικής έχει ξεκινήσει μια τρελή μελέτη του προγράμματος και του οργανωμένου site του φεστιβάλ, ενώ τα dm και τα email έχουν πάρει φωτιά με τις ανταλλαγές προτάσεων και ημερομηνιών για την οργάνωση της ατζέντας, ποια ταινία-σε ποια αίθουσα-ποια ώρα-και με τι παρέα για το κλείσιμο των (άβολα ακόμα αριθμημένων) θέσεων στις προβολές.

 

Lovelace

 

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ;

 

-Μετά το πετυχημένο περσινό του άνοιγμα σε νέες αίθουσες, το φεστιβάλ για πρώτη φορά απλώνεται πλέον ακόμα περισσότερο στους κινηματογράφους του κέντρου. Οι φετινές ΕΠΤΑ αίθουσες είναι οι σταθερές αξίες ΔΑΝΑΟΣ (1-2), το IDEAL, οι δυο αίθουσες του ODEON ΟΠΕΡΑ (1-2) το λουξάτο ΠΑΛΛΑΣ (για έναρξη-λήξη, όπως πρέπει) και (πλέον επίσημα στο πρόγραμμα) η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για τις προβολές των work-in-progress.

-διατηρούνται για πολλοστή χρονιά οι φιλικές τιμές των εισιτηρίων και οι εκπτώσεις των καρτών. 6 ευρώ η προβολή, 5 οι πρώτες απογευματινές, 4 οι δημοσιογραφικές/πρωινές και πολλά καθημερινά δωρεάν για κατόχους κάρτας ανεργίας)

-τρία μεγάλα αφιερώματα σε δημιουργούς: Άλεξ φαν Βάρμερνταμ (δεν τον ξέραμε, πλέον θέλουμε να δούμε όλη τη φιλμογραφία
του), Άρι Φόλμαν (Waltz with Bashir) και Ζορζ Φρανζί (Les Yeux Sans Visage)

-ένα “Carte Blanche” στον θρυλικό κριτικό Γιάννη Μπακογιαννόπουλο(Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤ-1) να διαλέξει 5+1 προσωπικά αριστουργήματα και να τα προλογίσει ζωντανά

 

LA VIE D'ADELE

ταινίες έναρξης και λήξης τα FRANCES HA και το πολυ-συζητημένο (και -βραβευμένο) LA VIE D’ADELE, μόνο με προσκλήσεις για τους τυχερούς.

-δυστυχώς λιγοστές μεταμεσονύκτιες καφρίλες από αυτές που αγαπάμε να κλείνουν τα παρασκευοσάββατα του φεστιβάλ – αν και το HENTAI KAMEN ενδείκνυται να κάνει για χίλιες και το τηλεοπτικό (!) SHARKNADO που (κακά τα ψέματα) έχουμε ήδη κατεβάσει εδώ και μήνες μαζεύει τα μπόσικα

-επιλογές από ταινίες μικρού μήκους, σταθερή αξία που πάντα ανταμείβει και εξαντλητικό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών μικρού μήκους (που με πάνω από 78 ταινίες είναι λίγο φοβιστικό, τύπου μπάτεσκύλοιαλέστε, εκτός αν έχεις -που θα έχεις, τιστοδιάολο- κάποιον γνωστό συντελεστή)

-ΠΟΛΛΕΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ελληνικές πρεμιέρες, περισσότερες από ποτέ πριν μάλιστα (συνολικά 16, συμπεριλαμβανομένων 4 πολλά υποσχόμενωνwork in progress)

 

PUSSY RIOT!

-τα καθιερωμένα δημοφιλή μουσικά ντοκυμαντέρ (με Pussy Riot και The National) και ένα λιγότερο crowd-pleaser τμήμα ντοκυμαντέρ από την εξαιρετική περσινή χρονιά

-το καθιερωμένο διεθνές διαγωνιστικό, χωρίς ξεκάθαρα stand-out (εμείς πάντως κάνουμε κερκίδα πριν καν το δούμε για το LES RENCONTRES D’APRES-MINUIT, #surprising_noone)

-ένα άτυπο (μα τόσο καίριο) αφιέρωμα με μη-τίτλο «Memini Ergo Sum» (Θυμάμαι άρα Υπάρχω) και ταινίες που μιλάνε για την άνοδο του ναζισμού και τη φρίκη του ολοκαυτώματος (THE TIN DRUMΧΙΤΛΕΡ: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑNUIT ET BROUILLARD, DIE LEBENDEN, MADE IN ISRAEL)

-και φυσικά (στα δικά μας) μια σχετικά πλούσια ποικιλία από LGBTQI-themed ταινίες: I AM DIVINE, KILL YOUR DARLINGS, BEAU TRAVAIL, WILL YOU STILL LOVE ME TOMORROW, INDIA BLUES, IN THE NAME OF, PUSSY RIOT, ZWEI MUTTER, LAST SUMMER (διαβάστε αναλυτικά στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού μας) μαζί φυσικά με το LA VIE D’ADELE και όσα άλλα προκύψουν σαν έκπληξη (HENTAI KAMEN, YOU AND THE NIGHT, WHITE REINDEER).

 

Sharknado

 

Οι βασικοί κανόνες επιβίωσης:


Το φεστιβάλ έχει πάντα πολλές «σειρήνες» (δείτε πάνω), κάποιες όμως από τις μεγάλες πρεμιέρες όμως θα μπορείτε να τις απολαύσετε στο σινεμά σε 1-2 βδομάδες, take your chances με άλλες προβολές που δύσκολα/ποτέ δεν θα ξαναπετύχετε σε αίθουσα ή ούτε καν σε dvd ή κατέβασμα. Ταινίες όπως το Ε-Π-Ο-Σ MIROKUROZE και το υποχθόνιο SILVER TONGUES δεν πήραν ποτέ διανομή και έπρεπε να περιμένουμε ΧΡΟΝΙΑ για να τα απολαύσουμε ξανά μέσα από downloads.

Αν γενικά βλέπετε και πνίγεστε από τις παράλληλες επιλογές στο πρόγραμμα, δύο βασικά tips είναι οι δημοσιογραφικές προβολές στις 11 το πρωί και 1 το μεσημέρι στο ODEON1 με κάποιες must ταινίες που προμοτάρουν από το ίδιο το φεστιβάλ (ευκαιρία να τις δείτε με μειωμένο εισιτήριο και στην μεγαλύτερη αίθουσα), καθώς και η επανάληψη των πιο δημοφιλών ταινιών τις επόμενες μέρες στις μικρότερες αίθουσες του ΔΑΝΑΟΣ2 και ODEON2. Αν κάτσετε κιόλας στις μπροστά σειρές είναι μια υπέρτατη εμπειρία private “home” cinema.

 

 

 

Ο ΓΚΟΥΛΤΟΥΡΟΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ 


Πάμε αναλυτικά μέρα-μέρα μπούσουλα με προτάσεις-επιλογές και τρέηλερ (κλικ στον τίτλο κάθε ταινίας για να πάτε στην επίσημη ανάρτηση στο site του aiff), και άτυπα ΣΟΣ/αστεράκια με τις δικές μας προτάσεις για να δω αν προσέχατε.

 

 

Les Rencontres d'Apres-Minuit / You and the Night / Ραντεβού Μετά τα Μεσάνυχτα


ΠΕΜΠΤΗ 19/9

 

*** Οντεον1 17:30 ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Α’ (και Δαναός2 21/7 17:30) εδώ βρίσκονται κάθε χρονιά τα αληθινά διαμαντάκια (Whaled Women, Thoughts About Dying, Black Metal)

*** Οντεόν1 19:30/11:00 LES RENCONTRES D’APRES MINUIT / YOU AND THE NIGHT Παριζιάνικο όργιο after hours με το Ζευγάρι, την Τραβεστί Καμαριέρα, τον Γαμιά (Ερίκ Καντονά με εκφραστικό strap-on), την Τσούλα, τη Σταρ και τον Έφηβο γιο-κλώνο του Αλαίν Ντελόν. Οργασμός Ύφους. (και Δαναός2 20/9 20:30)

** Ιντεάλ 18:00 WHITE REINDEER Χριστουγεννιάτικο όργιο παρέα με τη στριπτιτζού πρώην γκόμενα του νεκρού συζύγου σου; Sold! SXSW

White Reindeer / Λευκός Τάρανδος

** Δαναός1 20:00 STAND CLEAR OF CLOSING DOORS Έξω ο κόσμος πνίγεται και ο αυτιστικός 13χρονος Ρίκι κόβει βόλτες πέρα δώθε με το μετρό. Ειδικό Βραβείο στο Tribeca (και Οντεόν1 20/9 13:00, Δαναός2 20/9 18:15)

* Δαναός1 22:00 RESURRECTION OF A BASTARD αδυσώπητος μαφιόζος εκτελεστής με έφεση στις ηλεκτρικές σκούπες και τα ματόμπαλα βρίσκει το Θεό (;) (και Δαναός2 23/9 19:45)

Ιντεάλ 20:00 TORE TANZT / ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ο κακόμοιρος ξανθομπάμπουρας hitchhiker του φίλησε την κόρη, τώρα θα υποφέρει σε ένα σαδιστικό παραλήρημα για γερά στομάχια. Κάννες. (και Οντεόν1 20/9 11:00, Δαναός2 20/9 22:30)

 

 

 

 

 

The Conjuring / Το Κάλεσμα

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9

 

** Δαναός1 00:15 THE CONJURING το θρίλερ που συζητάει όλη η Αμερική, στη μοναδική ευκαιρία να το δείτε εκτός διανομής Village #No_Village_Gr

** Ιντεάλ 19:15 FRANCES HA αν ο Γούντι Άλλεν γύριζε το Manhattan σήμερα (και ήταν χίψτερ) (ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ σε επανάληψη)

* Ιντεάλ 21:15 BORGMAN δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ανέβει στο κρεβάτι – αλλά ξέρεις στο πιο indie του
Δαναός1 22:15/11:00 SHORT TERM 12 Παιδιά με προβλήματα, cutie με μούσια, η Brie Larson και Βραβεία Ταινίας και Κοινού στο SXSW (και Δαναός2 22/9 18:30)

Η Λιμουζίνα

Δαναός1 20:00 Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τη βλέπει «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και η «Δούκισσα Νομικού κάνει εδώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο». Ζυγιάστε τα.

Οντεόν1 20:00 LA FILLE DE 14 JUILLET / ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ«σλάπστικ Γκοντάρ» if you’re into that sort of thing (και Δαναός 21/9 22:45)

Επαναλήψεις: STAND CLEAR OF THE CLOSING DOORS, LES RENCONTRES D’APRES-MINUIT, TORE TANZT

 

 

 

Hentai Kamen: o Εκδικητής Φορούσε Κιλοτάκι

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9

 

*** Ιντεάλ 00:15 HENTAI KAMEN FORBIDDEN SUPER HERO / Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΙΛΟΤΑΚΙ ο Ιάπωνας φετιχιστής που αποκτά υπερδυνάμεις φορώντας στο κεφάλι χρησιμοποιημένα γυναικεία κιλοτάκια. Το αληθινό καλτ της χρονιάς και φετινό βραβειο καλύτερης μετάφρασης του φεστιβάλ

** Οντεόν1 20:00 SEPTEMBER Κόρα Καρβούνη, you fuckin’ stalker!

Ιντεάλ 22:15 ZWEI MUTTER βασισμένο στις αληθινές προσπάθειες τριών λεσβιακών ζευγαριών να υιοθετήσουν. Μπορεί να λεγόταν κάλλιστα και “Lesbians: the Movie”.

Zwei Mutter

Δαναός1 18:00 TWENTY FEET FROM STARDOM ή #star_titles “ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ (ΦΩΝΕΣ)” (Κκαι Δαναός2 22/9 20:45)

Οντεόν1 22:30 LA GRANDE BELEZZA ο Sorentino κάνει το “When in Rome” σωστά, reunited με τον πρωταγωνιστή του από το Il Divo

Επαναλήψεις: ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Α’, LA FILLE DE 14 JUILLET

 

 

 

ΤζοςΓουεντονιάδα: Much Ado About Nothing

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9


*** Οντεόν1 22:00 MUCH ADO ABOUT NOTHING Το geek γεγονός της χρονιάς. Joss Whedon does Shakespeare με το cast της Buffy, στο σπίτι του, μια βδομάδα που είχε εκτός από τα γυρίσματα των Avengers.

*** Ιντεάλ 22:30 ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ Rubus the Barbarian στην πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας, δουλεμένο με αγάπη και με εξαιρετικά production values για το λιγοστό crowd-funded budget του, παρ’όλα αυτά διαισθανόμαστε εγγυημένο μελλοντικό καλτ. Δεν το χάνουμε στην πρώτη προβολή με τους Κονανάδες.

Rubus the Barbarian ή Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

** Δαναός1 22:15 KILL YOUR DARLINGS ο Χάρι Πότερ ενσαρκώνει Allen Ginsberg… και είναι ποίημα

Οντεόν1 22:15 FRUITVALE STATION αληθινό περιστατικό ρατσιστών μπάτσων που δολοφονούν μαύρο νεαρό στο μετρό. Οσκαροπαγίδα, κλαψομούνα Octavia Spencer (βαριόμαστε). Κάννες, Sundance.

Δαναός1 17:45 INCH’ALLAH από την ομάδα του Incendies και Monsieur Lazhar.

Επαναλήψεις: SHORT TERM12, TWENTY FEET FROM STARDOM

 

 

In the Name Of...


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9

 

* Οντεόν1 22:45 IN FEAR no budget horror movie γυρισμένη εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα αυτοκίνητο!

* Οντεόν2 21:45 THE LAST DAYS OF EMMA BLANK (2009) η Έμμα Μπλανκ έχει τον απέθαντο και οι επίδοξοι κληρονόμοι υποφέρουν λέμε! (και Οντεόν2 24/9 20:30)

* Δαναός1 22:30 IN THE NAME OF κρυφοgay παπάδες στην πολωνική επαρχεία, το αγαπημένο μας θέμα. Βραβείο Teddy στο Βερολίνο

Δαναός1 20:00 ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ελληνικό μεγάλου μήκους animation για την πολεμική αποστολή στο φεγγάρι ολόκληρο με χειροποίητο κολλάζ και τη φωνή του Διονύση Σαββόπουλου. Σεληνιαστήκαμε ήδη.

Επαναλήψεις: THE RESURRECTION OF A BASTARD

 

 

 

The Congress

 

ΤΡΙΤΗ 24/9


*** Ιντεάλ 22:00 THE CONGRESS ένα animation έχει όλο το πρόγραμμα φέτος, αλλά αρκεί για 10. Ο Άρι Φόλμαν (Waltz with Bashir) ψηφιοποιεί τη Robin Wright για την αιωνιότητα.

** Δαναός1 17:45 ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Β’ θα υπόφερουμε λογικά πάλι μέσα από τις «βραβευμένες» ελληνικές στην αρχή, όμως το Gloria Victoria, Rhino Full Throttle, Nation for Two και τον Captain του υπέροχου Nash Edgerton (Bear)

*** Δαναός1 22:00 UPSTREAM COLOR αριστουργηματικό «ρομαντικό sci-fi θρίλερ» από τον δημιουργό του Primer που διχάζει στα άκρα το κοινό. Βραβείο Επιτροπής Sundance.

Nation for Two στις Μικρές Ιστορίες Β'

** Οντεόν1 22:45/11:00 LOVE ETERNAL οι αυτόχειρες παρθένες και ο ρομαντικός νεκρόφιλος (και Δαναός2 29/9 20:00)

* Δαναός1 20:00 THE DRESS (1996) η Κάλπικη Λίρα σε γαλάζιο μπεμπεδί φορεματάκι με 50% νάηλον (και Οντεόν2 29/2 17:00)

Δαναός2 22:15 INDIA BLUES οι 8 κομβικές συναισθηματικές καταστάσεις στην πορεία κάθε ερωτικής (και gay) σχέσης: πόνος, πόθος, ευτυχία, ζήλια, έλξη, γαλήνη, αγάπη, θυμός.

Επαναλήψεις: MUCH ADO ABOUT NOTHING, THE LAST DAYS OF EMMA BLANK

 

 

 

Springbreeeeeeeeakers

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9

 

*** Οντεόν1 20:15 LES YEUX SANS VISAGE (1960) μάτια που δεν βλέπονται, exploitation b-movie arthouse masterpiece ή το αριστούργημα του Ζορζ Φρανζί (δυστυχώς συνοδευόμενο από Άγγελο Φραντζή+The Boy=”Άγριο Θηρίο”)

** Οντεόν1 22:30 SPRINGBREAKERS η μόνη ταινία που μπορούσε να είχε προβλέψει τη Miley Cyrus στα φετινά VMAs (και Οντεόν1 29/9 22:15)

** Ιντεάλ 20:45 LOVELACE η ταινία που θα μας κάνει επίτελους να συμπαθήσουμε την αχώνευτη Amanda Seyfried, στο άγνωστο παρασκήνιο του Deep Throat

** Ταινιοθήκη 21:45 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ η Ειρήνη Δράκου είναι από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, καιρός να τη μάθετε. Η μικρή Λεμονιά ανακαλύπτει μια χειροβομβίδα και τη χρησιμοποιεί για να σκηνοθετήσει στο φανταστικό κόσμο του μυαλού τους τις σχέσεις των γονιών της.

* Δαναός2 18:30 STRANGE LITTLE CAT η «αδιόρατη μαγεία της οικιακής καθημερινότητας»… μέσα από τα μάτια μιας σπιτόγατας

Ιντεάλ 23:00 LAST SUMMER ο τρυφερός έρωτας δυο αγοριών σε τόσο γούτσου γούτσου instagramική σκηνοθεσία-φωτογραφία που το εισιτήριο περιέχει προειδοποίηση για διαβητικούς

 

 

 

say my name: DIVINE!

 

ΠΕΜΠΤΗ 26/9

 

*** Ιντεάλ 22:15 I AM DIVINE μια είναι η Ντιβάιν. Learn your Drag Her-story, bitches!

** Οντεόν1 23:00 BIG BAD WOLVES «αυτό το παραμύθι γράφτηκε από την ισραηλινή αστυνομία». Μόνο που εδώ ο κυνηγός πιάνει τον λύκο-παιδεραστή και τον βασανίζει μέχρι να αποκαλύψει που έθαψε το κεφάλι της κόρης του. Από τους δημιουργούς του Rabies. 

* Οντεόν1 20:30 PUSSY RIOT: A PUNK PRAYER #freePussyRiot (και Δαναός2 27/9 22:00)
Δαναός1 22:00 WHAT RICHARD DID τι έκανε πια ο έφηβος Ιρλανδός για να μαζέψει τόσες διθυραμβικές κριτικές; Αν το φεστιβάλ είχε χιούμορ θα το δείχνανε πριν από το “Last Summer”.

 

 

 

You get "Mistaken for Strangers" by your own friends

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9


*** Οντεόν1 19:00 THE TIN DRUM (1979) Χρυσός Φοίνικας, Όσκαρ Ξενόγλωσσης και τώρα τιμητική βράβευση από τις #nyxtes για τον Βόλκερ Σλέντορφ – ποιος τη χάρη του

** Οντεόν1 23:00 MISTAKEN FOR STRANGERS τσιρίξτε για τους National παλιοχιψτεράδες! (και 22/9 11:00 ή Δαναός2 28/9 18:30 για να έχετε ελπίδα να βρείτε θέση)

** Δαναός1 00:30 SHARKNADO βρέχει καρχαρίες (κυριολεκτικά) και εσύ με το αλυσοπρίονο… Η καλτιά του τηλεοπτικού καλοκαιριού.

* Δαναός1 20:00 LUTON ματιές στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία με τους αποστασιοποιημένους ρυθμούς ενός viewmaster. Λατρεύουμε Χρήστο Σαπουντζή στο ο,τιδήποτε (this qualifies) (στις αίθουσες από 10/10)

Ιντεάλ 20:00 JISEUL βραβείο καλύτερης ταινίας στο Sundance. Ασπρόμαυρο σπαρακτικό αντιπολεμικό ρέκβιεμ.

Δαναός1 22:30 COLDWATER o P.J. Boudousqué είναι (λέει το πρόγραμμα) ο «καινούργιος Ράιαν Γκοσλινγκ». #asemas βρε #nyxtes μου! (και Δαναός2 28/9 20:15)

Επαναλήψεις: PUSSY RIOT, WALTZ WITH BASHIR

 

 

 

Alienation/Αποξένωση

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9


** Ιντεάλ 20:00 DON JON η πιο JOSEPH GORDON-LEVITT ταινία όλων των εποχών. Του πέθανε ο Μπάτμαν και είπε να το γυρίσει σε ΜπενΆφλεκ; Σκηνοθεσία, Σενάριο, πρωταγωνιστεί και πηδάει και τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

** Ιντεάλ 22:15 ALIENATION/ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ο Χρήστος Στέργιογλου ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να παραλάβει το φρεσκοαγορασμένο μωρό του, μόνο που κανείς δεν του είπε πως δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Οπότε; Περίμενε…

** Οντεόν1 00:15 CHEAP THRILLS τόσα και τόσα χιλιάδες δολλάρια στον πρώτο που θα κάνει το τάδε και τάδε. Και όσο ανεβαίνει το κασέ, τόσο δοκιμάζεται η ανθρώπινη απόγνωση σε μια αριστουργηματικά μαύρη βραδιά. Μεταμεσονύκτιο βραβείο κοινού στο SXSW.

Οντεόν1 18:15 BLACKFISH αν δεν χορτάσατε #feelgood φονικές φάλαινες σε ζωολογικούς κήπους πέρυσι… αυτό το ντοκυμαντέρ είναι για σας

Οντεόν1 22:00 AIN’T THEM BODIES SAINTS Ρούνι Μάρα & Κέησι Αφλεκ: redneck Bonnie & Clyde

Επαναλήψεις: MISTAKEN FOR STRANGERS, COLDWATER

 

 

 

Will You Still Love Me Tomorrow?

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9


*** Παλλάς 19:30 LA VIE D’ADELE ο φετινός Χρυσός Φοίνικας και το αγαπημένο θέμα στις ειδήσεις του Star, η ταινία λήξης παρουσία της Αντέλ Εξαρχόπουλος (όχι, ούτε στα ελληνικά το κλίνουμε)

** Οντεόν1 18:00 WILL YOU STILL LOVE ME TOMORROW? he’s just not that into you, γουστάρει τον γείτονα, πως να το πούμε; Η μοντέρνα bi-curious σπονδυλωτή σεξοκωμωδία σχέσεων της Ταϊβάν.

Ιντεάλ 18:30 GORE VIDAL: THE UNITED STATES OF AMNESIA Ποιος είναι ο Γκορ Βιντάλ, άσχετη; Τράβα μάθε! Η απάντηση του 20ου αιώνα στον Όσκαρ Γουάηλντ, ο παρεξηγημένος συγγραφέας της Myra Breckinridge, ο gay λογοτέχνης, ακτιβιστής και διανοούμενος.

Επαναλήψεις: SPRINGBREAKERS, THE DRESS, LOVE ETERNAL

Gore Vidal: United States of Amnesia

 

Οι συντάκτες του Antivirus θα βρίσκονται κάθε μέρα στις προβολές του φεστιβάλ και θα τουιτάρουν στο χάσταγκ #nyxtes με τις εντυπώσεις και γκρίνιες κάθε ταινίας.

Είτε τελικά επιλέξετε τις μεγάλες πρεμιέρες, τα ψαγμένα κουλτουρέ, τα χίψτερ εναλλακτικά ή τις αβυσσαλέες καφρίλες, εμείς σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ και περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις προτάσεις σας από τις προβολές κάθε μέρας.

 

Δια χειρός GKOULTOUROBLOG  / http://gkoultoura.gr/post/61059951625/nyxtes-kselogiastres-2013

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!