Ουγκάντα : Το ομοφοβικό σχέδιο νόμου σε αναμονή

12/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σε αναμονή έβαλαν οι νομοθέτες της Ουγκάντα το ομοφοβικό σχέδιο νόμου….τουλάχιστον προς το παρόν.

Κατά τη τελευταία κοινοβουλευτική συζήτηση, το κοινοβούλιο της Ουγκάντα δεν έφερε προς συζήτηση το ομοφοβικό σχέδιο νόμου. Σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι βουλευτές θα συζητήσουν το θέμα το πιθανότερο στις 13 Μαίου, πριν κλείσει το κοινοβούλιο.

Σε διεθνές επίπεδο, το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πολλές χώρες ( ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο κτλ ), οργανώσεις ( Human Rights Watch, Διεθνής Αμνηστία ), θρησκευτικοί ηγέτες και ΛΟΑΤ οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί διεθνώς ώστε να μη περάσει το μοφοβικό σχέδιο νόμου, το οποίο καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.

Σημαντική και η παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama ο οποίος μίλησε για  “απάνθρωπο” σχέδιο νόμου και την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton να καλεί προσωπικά τον πρόεδρο της Ουγκάντα Yoweri Museveni για να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της.

Σχετικά άρθρα :

Το antivirus παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα.

Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά της διαφθοράς

Εν τω μεταξύ, δυνάμεις Ασφαλείας στην Ουγκάντα εκτόξευσαν χθες μέσω ειδικών οχημάτων ροζ μπογιά στους ηγέτες και μέλη της Αντιπολίτευσης στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την έναρξη πορείας διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα. Παράλληλα, άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, Norbert Mao.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού έστησαν οδοφράγματα μπροστά στα όρια της πλατείας Συντάγματος σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τα μέλη και τους οπαδούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να συγκεντρωθούν εκεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. Επικεφαλής του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν οι ηγέτες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης τους οποίους προσπάθησαν αρχικά να αποθαρρύνουν με τη χρήση σκύλων. Τελικά όταν διαπίστωσαν ότι δεν έκαναν πίσω, χρησιμοποίησαν ροζ μπογιά η οποία εκτοξεύτηκε από ειδικά οχήματα.

«Δεν ξέρω τί είδους υγρό είναι αυτό και δεν ξέρω αν είναι βλαβερό ή όχι. Το σίγουρο είναι όμως ότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα ούτε τους δόθηκε αφορμή για να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια», τόνισε ο Norbert Mao λίγο πριν συλληφθεί.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Judith Nabakooba δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία μπορεί να αναγνωρίσει ευκολότερα τους διαδηλωτές

Η Αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τις τεράστιες αυξήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα, κατηγορώντας κυβερνητικά στελέχη για διαφθορά που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής εξαθλίωσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αγορά ρωσικών μαχητικών συνολικής αξίας 720 εκατ. δολαρίων.

Με πηγές από το Zougla.gr

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!