Ουγκάντα : Τα τελευταία νέα για το ομοφοβικό σχέδιο νόμου.

13/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στην Ουγκάντα, η κοινοβουλευτική επιτροπή νομικών και κοινοβουλευτικών υποθέσεων θα συστήσει νέο νομοσχέδιο νόμου, το οποίο θα διατηρεί την θανατική ποινή μόνο για περιπτώσεις «επιδεινωμένης ομοφυλοφιλίας» σύμφωνα με την Human Rights Watch.

Η έκθεση της επιτροπής, αφαιρεί μερίκες από τις ποινικές ρήτρες αλλά προσθέτει ποινικές ρήτρες σε «τέλεση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου». Το επόμενο βήμα της επιτροπής είναι να παρουσιάση το σύνολο της έκθεσης της προς συζήτηση την Παρασκεύη πρίν το τελικό κείμενο δωθεί για ψηφοφορία.

Ο Graeme Reid, διευθυντής του LGBT προγράμματος στη Human Rights Watch ( HRW) , είπε ότι η έκθεση πρέπει να απορριφθεί. Είπε ότι οι διαβουλεύσεις στις οποίες Η HRW συμπεριλήφθηκε, μόνο τρία από τα συνολικά 20 μέλη Συμβουλίου ήταν παρούσα. Η επιτροπή δηλώνει ότι συμβουλεύθηκαν επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Επιτροπή μεταρρύθμισης νόμων της Ουγκάντας, τις φυλακές, και την επιτροπή της HRW της Ουγκάντα.

«Ακόμα κι αν αυτές οι προτάσεις λαμβάνονται υπόψιν, το σχέδιο νόμου θα προκαλεί διακρίσεις, μια βαθιά απειλή για τη ΛΟΑΤ κοινότητα της Ουγκάντα και θέτει την Ουγκάντα σε διαφωνία ως προς τις υποχρεώσεις με τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων ” δήλωσε ο Reid.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, ο βουλευτής David Bahati ( στη φωτογραφία ) συντάκτης της νομοθεσίας που εισήχθη αρχικά τον Οκτωβρίο του 2009, είπε σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην επιτροπή ότι η ποινή του θανάτου θα μπορούσε να αφαιρεθεί. Η επιτροπή, εντούτοις, αποφάσισε να κρατήσει την ποινή του θανάτου, για να ταιριάξει με τον τρέχοντα ποινικό κώδικα που κάνει περιπτώσεις «επιδεινωμένης ομοφυλοφιλίας» τιμωρητέες με θάνατο.

 Το antivirus θα σας ενημερώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα. Οι ειδήσεις που μας έρχονται δεν είναι συγκεκριμένες μιας και επικρατεί μια τεράστια σύγχηση στις εξελίξεις.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!