Ουγκάντα : Σύντομα νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας

19/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι νομοθέτες στην Ουγκάντα προγραμματίζουν να συζητήσουν τον νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, ο οποίος θα επίβαλλει σε μερικές περιπτώσεις την ποινή του θανάτου στους ομοφυλόφιλους.

Αυτό περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Πέμπτης της νομικής και κοινοβουλευτικής επιτροπής υποθέσεων υπό τον πρόεδρο Stephen Tashobya.

«Ο Tashobya λέει ότι η επιτροπή θα οργανώσει τις δημόσιες ακροάσεις όπου οι απόψεις των συμμετεχόντων θα ακουστούν και θα καταλήξουν στη σύνταξη μιας έκθεσης στη Βουλή για τη συζήτηση και την πιθανή ψήφιση του προτού να κλείσει το Κοινοβούλιο.»

Η κρατική εφημερίδα New Vision, την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Eward Kiwanuka Sekandi έχει καλέσει ήδη τους βουλευτές για την 22 Μαρτίου για να αχοληθούν με «τη ημιτελή εργασία» συμπεριλαμβανομένης του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας. Η προθεσμία του Κοινοβουλίου λήγει σε δύο μήνες.

Ο David Bahati, ο πρωταρχικός χορηγός του νόμου, με συνδέσεις με τους αμερικανικούς εβαγγελικούς ηγέτες, χαιρέτησε την ανάπτυξη και ορκίστηκε να συνεχίσει να πιέζει για τη ψήφιση του νόμου.

Εν τω μεταξύ, τα από την Ουγκάντα ενεργά στελέχη της ΛΟΑΤ κοινότητας, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού James Nsaba Buturo, ένας ομοφοβικός ηγέτης ηθικής και ακεραιότητας που έχει κατηγορήσει τη δύση για την προώθηση της ομοφυλοφυλίας στην Αφρική.

Το AfrikNews αναφέρει ότι έχασε τη θέση του στο Κοινοβούλιο στη γενική εκλογή του Φεβρουαρίου και απέδωσε την ήττα στους ομοφυλόφιλους, και την εκστρατεία εναντίον του. Επρόκειτο να μείνει μέχρι της 15 Μαΐου, όταν εκλεγεί η νέα κυβέρνηση.

Λίγα λόγια για την Ουγκάντα.

Η Ουγκάντα είναι χώρα της Αφρικανικής Ηπείρου με πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη την Καμπάλα. Βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Βικτόρια και συνορεύει με το Κονγκό, το Σουδάν και την Κένυα. Έχει έκταση 236.040 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 32.369.558 κατοίκων με βάση εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009. (κατατάσσεται 38η στον κόσμο). Επίσημες γλώσσες της είναι η αγγλική και η σουαχίλι.
Παλιότερα υπήρξε αποικία των Άγγλων αλλά στις 9 Οκτωβρίου 1962 απέκτησε την ανεξαρτησία της.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!