Ομοφοβική επίθεση από Νεοναζιστική ομάδα προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη Χιλή

08/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η εβδομάδα για τη ΛΟΑΤ κοινότητα της Χιλής είναι δύσκολη και θλιβερή. Ο Daniel Zamudio, ένας νέος gay 24 ετών είναι σε κώμα μετά από επίθεση από μια νεοναζιστική ομάδα μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας, το περασμένο Σάββατο.

Εκτός από τα χτυπήματα, οι θύτες χαράξαν σβάστικες  σώμα πριν να του ακρωτηριάσουν το αυτί και τον αφήσουν ασυναίσθητο στο οδόστρωμα.

Ο Daniel αυτή τη στιγμή νοσηλέυται σε νοσοκομείο και οι γιατροί τον έχουν τεχνητό κώμα. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για τη ζωή του.

Η οικογένεια του, οι φίλοι του αλλά και η ΛΟΑΔ οργάνωση Movimiento de Liberacion Homosexual (Movilh) ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μήνυση στη Χιλιανή δικαιοσύνη. « Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να υπάρχουν και δρουν ακόμη στην κοινωνία μας Νεοναζιστικές ομάδες, επειδή οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να καταλάβουν τον κίνδυνο» δήλωσε ο πρόεδρος της Movilh, Rolando Jimenez.

Η επίθεση προκάλεσε έντος αντιδράσεις και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα με τους πολίτες να δηλώνουν αγανακτισμένοι με τα όσα έγιναν και να απαιτούν δικαιοσύνη.

Το ίδρυμα Iguales, κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και τις αρχές να φέρουν μπροστά στη δικαιοσύνη και να καταδικάσουν τους ενόχους και δήλωσε «Ένα τόσο βάρβαρο έγκλημα δε μπορεί να μείνει χωρίς τιμωρία» .

Μπροστά στις αντιδράσεις των πολιτών και της κοινωνίας η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να μείνει άπρακτη. Ο υπουργός εσωτερικών Rodrigo Hinzpeter δήλωσε « η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι στο χέρι της για να περάσει το σχέδιο νόμου κατά των διακρίσεων».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ( στα ισπανικά ) το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της Χιλιανής τηλεόρασης . 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!