Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

17/09/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας κλείνει τα 18 και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο… ταινίες για όλα τα γούστα, αλλά και πάρτυ… ένα μάλιστα από τα οποία θα έχει και την σφραγίδα του περιοδικού μας.

Περισσότερα όμως γι αυτό τις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο Τετάρτη με την νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ “Σώμα με Σώμα” (“Rust and Bone”) και την Μαριόν Κοτιγιάρ σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Με το Αττικόν και τον Απόλλωνα ακόμη κλειστούς -μετά τα περσινά επεισόδια- το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 & 2, Δαναό 1 & 2 και Ιντεάλ.

Τις επόμενες μέρες θα σας προτείνουμε αρκετές ταινίες που μπορείτε να δείτε… σήμερα όμως ξεκινάμε με το πρώτο μέρος των queer ταινιών ενός ούτως ή άλλως το λε gay friendly κινηματογραφικού φεστιβάλ.

 

Gayby / Γκέιμπι

«Gayby»: ουσιαστικό, γένους ουδέτερου, που προκύπτει από τη συναίρεση των λέξεων «gay» και «baby» και αναφέρεται σε μωρά των οποίων οι γονείς είναι ομοφυλόφιλοι. Ένα τέτοιο μωρό αποφασίζουν να κάνουν και η Τζεν με τον Ματ, χωρίς φυσικά να είναι ζευγάρι: η Τζεν είναι στρέιτ και ο Ματ γκέι. Αγαπημένοι φίλοι από το πανεπιστήμιο, και οι δύο έχουν πατήσει από καιρό τα 30 και νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνουν σεξ με στόχο την αναπαραγωγή; Και τι σημαίνει αυτό για την υπόλοιπη κοινωνική ζωή τους; Αυτή η ανάλαφρη, πιπεράτη κομεντί συλλαμβάνει με συγκλονιστική ακρίβεια το μομέντουμ της εποχής καθώς τρυπώνει στις πιο χιπ γωνιές του Μπρούκλιν και πιάνει κουβέντα με τους γλυκύτατα κακομαθημένους κατοίκους του.

*Προβάλλεται στις 24 Σεπτεμβρίου (Ιντεάλ, 22.30)


gayby / γκέιμπι – trailer από NyxtesPremieras

 

Κόντρα στον Τοίχο
Hors les Murs

Στην διάρκεια μιας ξένοιαστης βραδιάς μεθυσιού, ο νεαρός Πάολο καταλήγει στο κρεβάτι και στην αγκαλιά του όμορφου και αρρενωπού Ιλίρ, ξεκινώντας μαζί του μια τρυφερή συναναστροφή, η οποία εκτυλίσσεται σταδιακά σε σφοδρό έρωτα και σε εθιστικό πάθος. Η σχέση των δυο αντρών πρόκειται, εντούτοις, να δοκιμαστεί όταν ένα απρόσμενο παιχνίδι της μοίρας παρεμβληθεί για να κρατήσει τους δυο εραστές χωριστά. Φανερώνοντας ξεχωριστή αυτοπεποίθηση πίσω από την κάμερα, στο ελπιδοφόρο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο βελγικής καταγωγής Ντέιβιντ Λάμπερτ αντλεί τα μέγιστα από την αδιαφιλονίκητη χημεία των δυο πρωταγωνιστών προκειμένου να απεικονίσει με αφοπλιστικά όμορφο τρόπο το ερωτικό δέσιμο των δυο ηρώων τους.

* Προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου 28 Σεπτεμβρίου (Όπερα 1 στις 20.15)


hors les murs – trailer από NyxtesPremieras




Δες και αυτό!