Νύχτες Πρεμιέρας 2013, Μέρος ΙΙ

10/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η Αθήνα ετοιμάζεται για το ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού της, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας.

Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18 του μήνα, με την ταινία «Frances Ha» (κρατήστε στη μνήμη σας το όνομα της πρωταγωνίστριας Γκρέτα Γκέργουϊκ), μια γλυκύτατη και ακαταμάχητη ταινία πάνω στις ελπίδες και τις διαψεύσεις μιας ονειροπαρμένης 27χρονης που προσπαθεί να βρει νόημα στην ενήλικη ζωή της και παράλληλα να επιβιώσει σε μια σημερινή, ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη.

Το φεστιβάλ όμως, όπως κάθε χρόνο, μας ετοιμάζει αρκετές εκπλήξεις queer θεματολογίας, δυο από τις οποίες σας έχουμε παρουσιάσει ήδη στο τεύχος του Antivirus που κυκλοφορεί.

Πρόκειται για την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, την «Ζωή της Αντέλ», την ταινία που θα κλείσει το Φεστιβάλ, παρουσία της πρωταγωνίστριας του, Αντέλ Εξαρχόπουλος και την γερμανική ταινία «Δυο Μητέρες», με πρωταγωνίστριες δύο παντρεμένες λεσβίες, οι οποίες αποφασίζουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

Εν αναμονή της αυριανής επίσημης συνέντευξης τύπου του Φεστιβάλ, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε ορισμένες ακόμη από τις ταινίες queer θεματολογίας που θα δούμε στις Φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Δυο μάλιστα από αυτές τις μαθαίνετε για πρώτη φορά, σήμερα, από το site του Antivirus.

Σκότωσε τους Αγαπημένους σου / Kill your Darlings (2013)

Σκηνοθεσία:John Krokidas
Ηθοποιοί:Daniel Radcliffe, Dane DeHaan,Ben Foster, Elizabeth Olsen,Michael C. Hall, Jack Huston

Ο Αλεν Γκίνσμπεργκ (εντυπωσιακός ο Ντάνιελ – Χάρι Πότερ – Ράντκλιφ) γνωρίζεται με την παρέα που έμελλε να εξελιχθεί σε εκλεκτό κομμάτι της εναλλακτικής κουλτούρας και εισάγεται από τον Λουσιέν Καρ σε έναν κόσμο ναρκωτικών, τζαζ και ελεύθερου σεξ. Η νοσηρή εμμονή και παθολογική ζήλια ενός άνδρα για τον Καρ, όμως, θα έχει αιματηρή κατάληξη…

 

India Blues

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μαρκάκης

Μια ταινία που εξερευνά την ερωτική σχέση δυο ανδρών μέσα από 8 συναισθήματα που αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης.
Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το India Blues είναι μια άκρως ρεαλιστική ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης. Το India Blues είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Μαρκάκη.

India Blues Official Trailer from IndiaBlues-Film on Vimeo.

Last Summer/Τελευταίο Καλοκαίρι (2013)

Σκηνοθεσία: Mark Thiedeman
Ηθοποιοί: Deb Lewis, Samuel PettitSean Rose, Roben R. SullivantByron Taylor

Σε μια κωμόπολη της Αμερικής, όπου δεν συμβαίνει τίποτα και το καλοκαίρι κυλά ζεστό και ασφυκτικό, δύο ερωτευμένα αγόρια προσπαθούν να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό μαζί, καθώς συνειδητοποιούν ότι ο ερχομός του φθινοπώρου θα σημάνει πιθανόν το τέλος στο τρυφερό τους ρομάντζο: Ο ένας θα φύγει για σπουδές στην πόλη, ενώ ο άλλος θα μείνει πίσω, συνεχίζοντας μια ζωή δίχως ιδιαίτερες προοπτικές και πλέον δίχως τον αγαπημένο του.

 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 18 και 29 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε click στο www.aiff.gr




Δες και αυτό!