Νέα μέθοδος προστατεύει από τον ιό HIV

04/12/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ελπίδα για την αποτελεσματική προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος από τον ιό HIV προσφέρει νέα μέθοδος πρόληψης που ανέπτυξαν επιστήμονες του California Institute of Tecnology.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλεχάνδρο Μπαλάζ, κατάφεραν να δώσουν στον οργανισμό ποντικών τις κατάλληλες γενετικές οδηγίες για να δημιουργήσει προστατευτικά αντισώματα, ανεξάρτητα από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Με τη μέθοδο VIP (Vectored ImmunoProphylaxis), όπως ονομάζεται, χορήγησαν στα μυϊκά κύτταρα των ζώων τον γενετικό κώδικα για τη σύνθεση των αντισωμάτων b12 και VRC01, τα οποία απενεργοποιούν τον ιό HIV.

Υστερα από μόλις μία ένεση, τα κύτταρά τους κατάφεραν να συνθέσουν τα εν λόγω αντισώματα και μάλιστα σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Αμέσως μετά, οι επιστήμονες τους χορήγησαν τον ιό HIV και όπως ανακάλυψαν, τα τεχνητά αντισώματα κατάφεραν να προσφέρουν επαρκή προστασία στον οργανισμό.

«Περιμέναμε ότι τα αντισώματα δεν θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ποντίκια, αλλά το έκαναν, ακόμη και όταν χορηγήσαμε σε αυτά εκατό φορές μεγαλύτερη δόση HIV από αυτή που θα απαιτούνταν για να μολυνθούν επτά στα οκτώ ποντίκια. Ολες οι δόσεις που χορηγήσαμε στο συγκεκριμένο πείραμα ήταν μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερες από αυτή που θα μπορούσε να συναντήσει ποτέ ένας άνθρωπος» εξήγησε ο Μπαλάζ, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται ότι έχουν λύσει το πρόβλημα και για τον ανθρώπινο οργανισμό.

www.madata.gr

 

 




Δες και αυτό!