“Μονόλογοι αιδοίου” στο θέατρο του Νέου Κόσμου

25/03/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Η πολυπολιτισμική καλλιτεχνική ομάδα «ΤΑΝΑ» (=HappinessinAboriginalDialect) θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις το βραβευμένο έργο “Μονόλογοι Αιδοίου” της Eve Ensler, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συνεργασία με το ακτιβιστικό κίνημα V-Day.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Monica McShane, η Αγγλίδα ηθοποιός Isobel Pravda, και η Ελληνίδες ηθοποιοί Χριστίνα Μητροπούλου (Κούκλες, Mega – Κλεμμένη Ζώη, Ant1), Μαρκέλλα Γιαννάτου (Κλεμμένη Ζωή), και Ελίζ Ελ ενώθηκαν προκειμένου να φέρουν στην Αθηναϊκή θεατρική σκηνή για πρώτη φορά, μια δίγλωσση παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αγάθης Δαρλάση.

Οι Μονόλογοι Αιδίου είναι βασισμένοι σε πραγματικές συνεντεύξεις περισσότερων από διακοσίων γυναικών. Με χούμορ και ευεσθησία οι μονόλογοι εξυμνούν την σεξουαλικότητα και την δύναμη της γυναίκας. Το έργο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απενοχοποίηση χιλιάδων γυναικών ανα το κόσμο.

Το ακτιβιστικό κίνημα V-Day, σκοπό έχει να σταματήσει τη βία σε βάρος των γυναικών. Τα έσοδα από κάθε παράσταση θα δοθούν στον Ελληνικό φιλανθρωπικό οργανισμό W.I.N. Hellas (σκοπό έχει την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών που βρίσκονται σε σχέσεις κακοποίησης) όσο και στην καμπάνια του V-Day, που αυτό τον καιρό στηρίζει τις γυναίκες της Αϊτής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αγάθη Δαρλάση

Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση

Μουσική: Χρήστος Αλεξόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Tana

Εμφανίζονται: Μόνικα Μακσέην, Ισομπέλ Πράβντα, Χριστίνα Μητροπούλου, Μαρκέλλα Γιαννάτου.

 

Μια μοναδική δίγλωσση παράσταση για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πρεμιέρα στις 4 Απριλίου και θα συνεχίσει για τις επόμενες δύο Δευτέρες 11 και 18 Απριλίου στις 21.00, αντίστοιχα.

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!