Λόρενς για Πάντα – Δικαίωμα στην διαφορετικότητα και μια μοναδική ιστορία αγάπης

22/02/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το παιδί – θαύμα του καναδικού κινηματογράφου, επιστρέφει ένα μόλις χρόνο μετά τις «Φανταστικές Αγάπες» με την ιστορία του Λόρενς, ενός άνδρα που στα 35 του χρόνια αποφασίζει πως θέλει να ζήσει ως γυναίκα, παραμένοντας ερωτευμένος με το κορίτσι του.

Παρά τις αντιξοότητες και παρά τις μεταξύ τους δυσκολίες, θα αντιμετωπίσουν μαζί τις προκαταλήψεις των φίλων τους, θα αγνοήσουν τις συμβουλές της οικογένειας, και θα αψηφήσουν τις φοβίες και τις συμβάσεις της κοινωνίας που παραβαίνουν.
Για δέκα χρόνια θα προσπαθήσουν να ζήσουν αυτήν τη μετάβαση και θα ξεκινήσουν ένα επικό ταξίδι το οποίο, μπορεί τελικά να κοστίσει στον Λόρενς και την Φρεντ την αγάπη που τους ενώνει.

Ο 24χρονος Ξαβιέ Ντολάν, σκηνοθετεί μια πρωτότυπη θεματική που προσεγγίζει αιρετικά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ατομική ελευθερία, σε μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης. Η ταινία κέρδισε βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», του περσινού Φεστιβάλ Καννών, για την ερμηνεία της Σουζάν Κλεμάν, ενώ τιμήθηκε και με τον Queer Φοίνικα.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος έχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πορεία στην μέχρι σήμερα κινηματογραφική του διαδρομή. Σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του, ως σκηνοθέτης, με την ημι-αυτοβιογραφική ταινία «Σκότωσα τη Μητέρα Μου». Η ταινία συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, αποσπώντας τα εγκώμια κοινού και κριτικών.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ντολάν επέστρεψε στο φεστιβάλ με τις «Φανταστικές Αγάπες», ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο, ανάμεσα σε νεαρούς φίλους, που κέρδισε το φεστιβαλικό κοινό.

Το «Λόρενς Για Πάντα», η τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους, επιλέχτηκε το 2012, στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει το φεστιβάλ στο νεαρό σκηνοθέτη.

Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 21 Φεβρουαρίου.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

ΕΛΛΗ: Ακαδημίας 64 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), τηλ: 210 3632789, Ώρες προβολών: 18.45 – 22.00

ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX: Λ. Αλεξάνδρας 192 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι), τηλ: 210 6469398, Ώρες προβολών: 18.20 – 21.30


Λόρενς Για Πάντα – Laurence Anyways – Trailer… από thevideorama




Δες και αυτό!