Λίβανος: ιστορική διαδήλωση κατά των πρωκτικών τεστ για την «επαλήθευση» της ομοφυλοφιλίας

13/08/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η Λιβανέζικη οργάνωση υπεράσπισης των LGBT δικαιωμάτων Helem πραγματοποίησε διαμαρτυρία στις 11 Αυγούστου, μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βηρυτό, απαιτώντας την άμεση διακοπή των πρωκτικών τεστ και των εξετάσεων παρθενίας.

Η ιστορική διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη δημόσια διαμαρτυρία υπέρ των gay δικαιωμάτων στον αραβικό κόσμο, και ένα πολύ σπάνιο γεγονός.

Περίπου 130 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, οικογενειών και LGBT ακτιβιστών.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως «Οι δοκιμές αυτές είναι ντροπή», «Μην αγγίζετε τον πρωκτό μου» και «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα – αφαίρεση του άρθρου 534» , αναφορά στο νόμο που χρησιμοποιείται για τη δίωξη της ομοφυλοφιλίας.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησε μηνμόνιο που έδινε εντολή στους γιατρούς να σταματήσουν τις πρωκτικές εξετάσεις διαπίστωσης της ομοφυλοφιλίας.

Παρά όμως την ιατρική εντολή, η εισαγγελία του Λιβάνου δήλωνε πως οι εξετάσεις πρέπει να συνεχιστούν, προκαλώντας την αντίδραση των οργανώσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η διαμαρτυρία ήταν αντίδραση στις δηλώσεις του εισαγγελέα, όπως και στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με την οποία 36 άνδρες υποβλήθηκαν σε πρωκτικές εξετάσεις – που μάλιστα αναγκάστηκαν να πληρώσουν – μετά την σύλληψη τους από την αστυνομία, σε κινηματογράφο ταινιών πορνό.

Τα πρωκτικά τεστ για τη διαπίστωση της ομοφυλοφιλίας αποτελούν κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Δες και αυτό!