Κι επίσημα η Εurovision 2014 στην Κοπεγχάγη

antivirus magazine διαφήμιση

Μετά από 3 μήνες η κρατική τηλεόραση της Δανίας σε μια συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε την πόλή, το χώρο και το σλόγκαν της Εurovision 2014, h οποία θα διεξαχθεί στις 6, 8 και 10 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΗ Η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης η πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό είναι η Κοπεγχάγη. Μια επιλογή για την οποία όλοι οι Eurofan προσευχόμασταν εδώ και μήνες καθώς ήδη υπήρχαν αξιόλογες προτάσεις από άλλες πόλεις της χώρας που όμως δεν βόλευαν τους ξένους για διάφορους λόγους.

Όπως εξήγησε η παραγωγός του διαγωνισμού για το 2014, Pernille Gaardbo, η επιλογή έγινε για έναν και κύριο λόγο: υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και τοποθεσία για ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό διαγωνισμό. Η επιλογή της πόλης φυσικά έγινε όπως κάθε χρόνο με γνώμονα αφενώς και τη διαθεσιμότητα των κρεβατιών στα ξενοδοχεία αλλά και την απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο ώστε όλες οι χώρες να έχουν πρόσβαση στο διαγωνισμό.

Υπήρχαν αρχικά 8 πόλεις που διεκδηκούσαν το διαγωνισμό όμως 3 κατέληξαν στην τελική φάση των προτάσεων. Ανάμεσα στις προτάσεις είχαμε και αυτή από την πόλη Fredericia που είχε προτείνει τις παλιές φυλακές της ως χώρο διεαξγωγής του διαγωνισμού!

 

 

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ… ΑΠΟΘΗΚΗ
Πριν από 20 χρόνια ο διαγωνισμός της Eurovision έγινε σε μια επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας, το Millstreet και στο Green Glens Arena το οποίο ήταν παλιά απλά ένας πρώην υπόδρομος.

Φέτος, 20 χρόνια μετά πάμε πάλι σε αποθήκη: Το B&W Hallerne στο νησί Refshaleøen της Κοπεγχάγης είναι μια παρατημένη αποθήκη ναυπηγείου και τώρα οι διοργανωτές καλούνται μαζί με το Δήμο της Κοπεγχάγης να το ανακαινίσουν και να το ετοιμάσουν για το Μάιο.

Ο χώρος απαιτεί πλήρη ανακαίνηση και συγχώνευση των 2 χώρων που διαθέτει. Οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν ένα νέο νόημα στο διαγωνισμό τηρώντας και τις παραδόσεις του διαγωνισμού για αυτό χρησιμοποιούν αυτή την αποθήκη στο νησάκι Refshaleøen, στη ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της πρωτεύουσας καλώντας την περιοχή ως το Eurovision Island.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Όπως κάθε χρόνο εδω και μια δεκαετία ο διαγωνισμός κάθε χρόνο συνοδεύεται από ένα σλόγκαν. Φέτος οι διοργανωτές μας αποκάλυψαν πως το σλόγκαν της Eurovision 2014 το εμπνεύστηκαν ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη νίκη της χώρας τους στη Σουηδία: Join Us ή καλύτερα Vær med στα Δανέζικα.

Ο υπέυθυνος της Eurovision 2014 για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, Jan Lagermand Lundme εξηγεί πως με αυτό το σλόγκαν θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε ο διαγωνισμός του 2014 να είναι ο πιο διαδραστικός και συμμετοχικός που έγινε ποτέ ακόμα και για τους 170 εκ. τηλεθεατές από όλο τον κόσμο.

Την ανακοίνωση του σλόγκαν έκανε η νικήτρια της Eurovision 2014, Emmelie de Forest με ένα βίντεο έκπληξη που παρουσιάστηκε σήμερα στη συνέντεξη τύπου

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!