Καναδάς : Το Québec ανακοινώνει σχέδιο κατά της ομοφοβίας

28/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η κυβέρνηση του Québec παρουσίασε πριν λίγες ημέρες τα μέτρα τα οποία θα πάρει για να καταπολεμήσει την ομοφοβία. Ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μοναδικό στον κόσμο.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται αρχικά, η αύξηση της οικονομικής βοήθειας που δίνει η επαρχία σε ΛΟΑΔ ενώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος αφορά την βοήθεια εκ μέρους της κυβέρνησης. 3,6 εκατομμύρια δολλάρια Καναδά, σε πέντε διάστημα πέντε ετών με στόχο «τη βελτίωση των σημερινών δράσεων…και για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης». 200.000 δολάρια θα προστεθούν σε αυτό το ποσό, για συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε, κυρίως βασισμέναστις ανάγκες της ΛΟΑΔ κοινότητας.

Το πλάνο προβλέπει την δημιουργία μονάδας έρευνας της ομοφοβίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Québec στο Μόντρεαλ (UQAM), «πρώτο του είδους στον αγγλόφωνο κόσμο και δεύτερο στη Βόρεια Αμερική μετά το πανεπιστήμιο του Harvard».

475.000 καναδικά δολάρια θα διατεθούν για εργασίες που επιτρέπουν σε μια μεγαλύτερη γνώση στο πρόβλημα της αυτοκτονίας στα νέα ΛΟΑΔ άτομα και τις καλύτερες μεθόδους για να πολεμήσουν αυτήν την μάστιγα. Αυτό το πρόγραμμα θα διευθύνει η ερευνήτρια Line Chamberland, γνωστή στο Québec για τις εργασίες της σχετικά με την ομοφοβία στα σχολεία.

Δύο καμπάνιες ευαισθητοποίησης θα δουν επίσης την ημέρα το 2012 και το 2014 σε όλη επαρχία. Τέλος η Γραμματεία καταπολέμησης της ομοφοβίας, θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να εξασφαλιστεί ο καλός συντονισμός των διαφορετικών φορεών, ειδικότερα τα έντεκα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Το πρόγραμμα παρουσιάσε σε μέλη της ΛΟΑΔ κοινότητας, ο υπουργός δικαιοσύνης Jean-Marc Fournier. Η ΛΟΑΔ κοινότητα εγκρίνει την εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Το Κεμπέκ (γαλλικά Québec, αγγλικά Quebec ), είναι επαρχία του Καναδά με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη.

Το Κεμπέκ αποτελεί μία από τις τέσσερις αρχικές επαρχίες που ίδρυσαν την Καναδική Συνομοσπονδία το 1867.

Το Κεμπέκ διοικείται από την επαρχιακή κυβέρνηση που έχει αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας, υγείας, δημόσιας ασφάλειας και τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επαρχιακή νομοθεσία καθορίζεται από την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ.

πηγή σημειώσεων : Wikipedia

Στον χάρτη με κόκκινο το Κεμπέκ και με λευκό ο Καναδάς.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!