Ιταλία : Του ακύρωσαν το δίπλωμα οδήγησης επειδή είναι ομοφυλόφιλος

14/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά την υπόθεση Danilo Giuffrida, τον νεαρό Σικελό 28 ετών του οποίου το δίπλωμα οδήγησης είχε ακυρωθεί επειδή ήταν ανοιχτά gay ( διαβάστε το άρθρο μας εδώ ) η ΛΟΑΔ κοινότητα της Ιταλίας έχει ακόμα μια ανάλογη υπόθεση να αντιμετωπίσει.

Αυτή τη φορά έναν νεαρό άνδρα από το Brindisi, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία ότι το δίπλωμα οδήγησης του δεν ισχύει εδώ και μερικά χρόνια επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Ο Cristian Friscina, το ανακάλυψε κάνοντας αίτηση ανανέωσης του διπλώματος του και μετά την άρνηση των αρμόδιων αρχών να του το ανανεώσουν δίοτι στο φάκελο του αναγράφεται ότι «πάσχει από παθολογικά προβλήματα τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων οδηγών».

Ο 33 ετών άνδρας είχε δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, το 2000 όταν έκανε ιατρικές εξετάσεις εν όψει της στρατιωτικής του θητείας. Το στρατιωτικό νοσοκομειο του Bari ενημέρωσε το υπουργείο μεταφορών και ο νεαρός άνδρας οδηγούσε για μια δεκαετία χωρίς να γνωρίζει ότι το δίπλωμα του δεν ισχύει και αυτό μέχρι φέτος που έπρεπε να το ανανεώσει.

Με την κοινοποίηση της είδησης, η Ιταλική αριστερά έφερε το θέμα στο ιταλικό κοινοβούλιο, ζητώντας από τα υπουργεία μεταφορών και εθνικής αμύνης εξηγήσεις. Η Paola Concia, ανοιχτά λεσβία βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος και ακτιβίστρια των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων μίλησε για « μια πράξη καθαρής ομοφοβίας εκ μέρους του κράτους ».

Το σχόλιο μας

Η δημοκρατική Ευρώπη η οποία θεωρεί όλους τους πολίτες ίσους, κινείται με δύο ταχύτητες, αυτή της αληθινά δημοκρατικής Ευρώπης της ισότητας όλων των πολιτών και την ομοφοβική Ευρώπη που οι πολίτες έχουν μόνο ίσες υποχρεώσεις…αλλά όχι ίσα δικαιώματα.

Πηγή είδησης : Tetu

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!