Ιταλία : Καταδίκη δύο υπουργείων για καταπάτηση δικαιωμάτων

14/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το υπουργείο εθνικής άμυνας και το υπουργείο μεταφορών θα αναγκαστούν να αποζημιώσουν με 20.000 ευρώ τον Danilo Giuffrida (φωτογραφία), 28 ετών από τη Σικελία, γιατί του πήραν το δίπλωμα οδήγησης το 2005, όταν σε ιατρική εξέταση δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Τρια χρόνια μετά το πρώτο δικαστήριο, το εφετείο της Κατάνια καταδίκασε τα δύο υπουργεία για διάκρισηκαι καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων, μειώνοντας την ποινή από τα 100.000 ευρώ στα 20.000.

Το 2005, κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης για τη στρατιωτική θητεία του, ο Danilo Giuffrida,είχε δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Το στρατιωτικό νοσοκομείο, ενημέρωσε το υπουργείο αμύνης ότι ο νεαρος άνδρας, “δεν τηρούσε τις αναγκαίες ψυχολογικές προυποθέσεις”.

Τότε το υπουργείο μεταφορών του ακύρωσε το δίπλωμα οδήγησης για “προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας” στο πλαίσιο έρευνας για να εξεταστούν οι “δυνατότητες” του. Ο νεαρός άνδρας είχε κινηθεί δικαστικά κατά τωνδύουπουργείων.

Τον Ιούλιο 2008 δικαστήριο καταδίκασε τα δύο υπουργεία για προσβολή της προσωπικότητας του Giuffrida μιας και η εν λόγω απόφαση του είχε δημιουργήσει αίσθηματα αρνητικά και υποψίας προς το κράτος και είχε επιλέξει αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Το εφετείο, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι η απόφαση των δύο υπουργείων ήταν αντισυνταγματική αλλά μείωσε την αποζημίωση στα 20.000 ευρώ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!