Ιταλία : Δικαστήριο καταδικάζει ζευγάρι για ομοφοβία

03/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση η οποία έχει χαροποιήσει τις Ιταλικές ΛΟΑΔ οργανώσεις . Ένα ζευγάρι καταδικάστηκε με πρόστιμο € 1.200 για προσβολή ομοφυλοφίλου.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο το ζευγάρι για λεκτική και σωματική επίθεση.

Το γεγονός έγινε σε δρόμο της πόλης Bagheria της Σικελίας το 2009. Ένα ετεροφυλλόφιλο ζευγάρι είχε «σχολιάσει» έναν ομοφυλόφιλο. Ο άνδρας τον είχε αποκαλέσει «πούστη» και η γυναίκα του είχε πει « με αηδιάζεις», πριν τον χαστουκίσουν στο δρόμο παρουσία πολλών πολιτών.

Τρία χρόνια μετά το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο. Η «κυρία» θα πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ και ο σύζηγός της 1.000 ευρώ. Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα ( 500 ευρώ ) τα οποία έκανε η ΛΟΑΔ οργάνωση Arcigay και η οποία στήριζε τον ομοφυλόφιλο άνδρα.

Σε μια χώρα που η ομοφοβία δεν έχει αναγνωριστεί ως αδίκημα και έχει σημαντική θέση, η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ένα τεράστιο βήμα. Ο εκπρόσωπος της Arcigay μίλησε για «ιστορική απόφαση του δικαστηρίου» και προσέθεσε « Με την απόφαση του ο δικαστής αποζημίωσε και ολόκληρη τη ΛΟΑΔ κοινότητα».

Οι εκφράσεις/βρισιές για τις οποίες καταδικάστηκε το ζευγάρι, αναδημοσιεύονται στο άρθρο για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!