Ιστορικός υποστηρίζει ότι στον «Τιτανικό» υπήρχαν δύο gay επιβάτες

17/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Στις 02.20 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912, ο «αβύθιστος» Τιτανικός εξαφανίστηκε κάτω από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού μαζί με 1.500 ψυχές.

Εκατό χρόνια μετά ο ιστορικός James Gifford υποστηρίζει ότι τουλάχιστον δύο επιβάτες του Τιτανικού ήταν ομοφυλόφιλοι.  

Η θεωρία του είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα OutHistory.org. Μεταξύ άλλων ο ιστορικός υποστηρίζει ότι οι συνταξιδιώτες  Archibald Willingham Butt και Francis D Millet μπορεί να μην ήταν εραστές αλλά υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν ομοφυλόφιλοι.  

Ο ταγματάρχης Archibald Butt, γνωστός ως Archie, ήταν στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου William Howard Taft  και υπασπιστής του προκατόχου του Theodore Roosevelt . Ο ιστορικός τον περιγράφει ως   ‘dandy’ ο οποίος ήταν πάντα άψογα ντυμένος.

Ο ιστορικός υποστηρίζει ότι η “επιτυχία” του με τις γυναίκες οφειλόταν απλά στον ιπποτισμό του και στην άψογη συμπεριφορά του και δεν ήταν ερωτική. Μάλιστα υποστηριζει ότι ήταν εργένης, γυμναζόταν, του αρέσαν οι αντίκες, ζούσε αποκλειστικά με άνδρες.

Όσο αφορά τον Francis Millet, γνωστό ως Frank,  ο ιστορικός έχει περισσότερες αποδείξεις. Ο Millet ήταν γνωστό ότι είχε σχέση με τον συγγραφέα Charles Warren Stoddard στη Βενετία το 1875. Ο Stoddard τον είχε αφήσει κάτι το οποίο είχε πληγώσει τον  Millet.

Εν μέσω του πολύνεκρου ναυαγίου, ο ταγματάρχης υπήρξε η ενσάρκωση της ανδρείας, συνοδεύοντας γυναίκες από τις καμπίνες τους στις σωσίβιες λέμβους και αντιμετωπίζοντας το θάνατο με θάρρος και  αυταπάρνηση. Μια από τις γυναίκες που βοήθησε και που τον γνώριζε από τον καιρό που η ίδια παρέδιδε μαθήματα μουσικής στα παιδιά του προέδρου Theodore Roosevelt  κατέθεσε ότι -αφού τη βοήθησε να τακτοποιηθεί στη σωσίβια λέμβο- έριξε στους ώμους της μια κουβέρτα σε μια κίνηση ιπποτισμού τόσο αβίαστη, που έμοιαζε λες κι ετοιμάζονταν για μια βόλτα με ανοιχτό αμάξι στην εξοχή. Όταν η τελευταία λέμβος είχε κατέβει στη θάλασσα και ο ωκεανός ήταν έτοιμος να καταπιεί το διάσημο υπερωκεάνιο, αρκετοί επιβάτες θυμούνται τον ταγματάρχη να περιμένει ήρεμος το τέλος στο κατάστρωμα.

Ο ιστορικός ξεκίνησε τις έρευνες όταν ανακάλυψε ότι οι δύο άνδρες ταξιδέυαν μαζί.

Πηγή : gaystarnews.com

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!