Θετικά τα αποτελέσματα για το νέο “HIV εμβόλιο”

05/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης ενός νέου εμβολίου, κατά του ιού του HIV. Προς το παρόν, καμία παρενέργεια δεν έχει σημειωθεί στους ασθενείς που συμμετέχουν στη δοκιμή του εν λόγω εμβολίου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Sumagen Canada Inc. σε συνεργασία με το Western University του Οντάριο.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο, ερευνητικό αποτέλεσμα του Dr. Chil-Yong και της ομάδας του, αποτελεί το πρώτο γενετικά μεταλλαγμένο υλικό που επιτίθεται ολοκληρωτικά στον ιό και δοκιμάζεται σε ανθρώπους.

«Ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη και την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών», επισήμανε ο Jung-Gee Cho, πρόεδρος της Sumagen Co. Ltd, στο σχετικό δελτίο τύπου. «Ανοίγουμε την πύλη στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και στις φιλανθρωπικές οργανώσεις για το πρώτο εμπορικό εμβόλιο κατά του HIV».

Μετά τον εμβολιασμό τους, οι ασθενείς που συμμετείχαν έπρεπε να επισκέπτονται τακτικά τον εργαστήριο για να περάσουν από μ διάφορες σωματικές εξετάσεις (ανάλυσης δέρματος, ιστών, ούρων κτλ). Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν κάποια σημαντική μεταβολή στη βιολογία των ασθενών, εκτός μόνο από μια εκπληκτική αύξηση παραγωγής αντισωμάτων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχή δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών, επαγρυπνώντας την ανοσοποιητική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού.

Συγκεκριμένα, το αντίσωμα που στρέφεται ενάντια του p24 αντιγόνου του ιού, αυξήθηκε 64 φορές, σε ορισμένους ασθενείς, ενώ το αντίσωμα ενάντια του gp120 αντιγόνου, αυξήθηκε 8. Το p24 πρόκειται για μια πρωτεΐνη δομής που συνθέτει το κύριο πυρήνα του ιού. Υψηλά επίπεδα p24 εμφανίζονται στο αίμα των πρόσφατα μολυσμένων ατόμων, κατά τη σύντομη διάρκεια μεταξύ της μόλυνσης και της ορομετατροπής, καθιστώντας την ανίχνευση του χρήσιμη για τη διάγνωση του ιού. Από την άλλη το gp120 αποτελεί μια γλυκοπρωτείνη σημαντική για τη δημιουργία της κυτταρικής επιφάνειας του ιού καθώς και για την εισβολή του σε άλλα κύτταρα.

Το SAV001-Η, το οποίο δημιουργήθηκε σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις στις Η.Π.Α και αναπτύσσεται πλέον στον Καναδά, αποτελεί ένα από τα λιγοστά HIV εμβόλια (σε εργαστηριακή έστω μορφή) που υπάρχουν στον κόσμο. Η Sumagen προσδοκά να κυκλοφορήσει το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του HΙV στην αγορά. Περισσότερα από 34 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως αποτελούν φορείς του εν λόγω ιού, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ενώ πάνω από 25 εκατομμύρια έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 30 χρόνια.

Από τότε που αναγνωρίστηκε ο ιός, πολλές φαρμακευτικές επιχειρήσεις αλλά και ακαδημαϊκοί οργανισμοί ανά τον κόσμο, έχουν προσπαθήσει (χωρίς επιτυχία) να αναπτύξουν ένα επιτυχημένο εμβόλιο. Αυτό που είναι μοναδικό στην περίπτωση του Kang είναι ότι κάνει χρήση του θανατηφόρου ιού HIV-1, όπως συμβαίνει και με τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας, της γρίπης και της λύσσας. Ο HIV-1 έχει βέβαια υποστεί γενετική μετάλλαξη, ώστε να μην είναι επικίνδυνος.

Η Sugamen αποτελεί μέλος της Curo Group, μιας εταιρείας με έδρα στη Σεούλ με αρκετά παρακλάδια σε διάφορες υπηρεσίες οικονομικών, επικοινωνίας κτλ.

Η ανάπτυξη πάντως του συγκεκριμένου project υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Καναδά αλλά και από ίδρυμα του Βill και της Melinda Gates.

πηγή: www.medicaldaily.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!