Η Ρούνεϊ Μάρα παραδίνεται στην αγκαλιά της Κέιτ Μπλάνσετ

04/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το «Κορίτσι» του Φίντσερ γίνεται πρωταγωνίστρια του Τοντ Χέινς στη μεταφορά του πιο ανθρώπινου μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ.

Πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί ξανά την Κέιτ Μπλάνσετ στη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ «Κάρολ», μια ιστορία αγάπης, αναζήτησης και προδοσίας που έμεινε για πολλά χρόνια κρυμμένη κάτω από ψευδώνυμα.

Επτά χρόνια μετά την εναλλακτική βιογραφία του Μπομπ Ντίλαν, που χάρισε στη Μπλάνσετ τη Χρυσή Σφαίρα, ο σκηνοθέτης του «Ο Παράδεισος είναι Μακριά» θα επιχειρήσει να περιγράψει την ουσία μιας αντισυβατικής ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε δυο πολύ διαφορετικές γυναίκες.

Η αρχική επιλογή της Μία Βασικόφσκα για παρτενέρ της απογειωμένης φέτος «Θλιμμένης Τζάσμιν» μόλις αντικαταστάθηκε από τη Ρούνεϊ Μάρα, μια ηθοποιό που το κοινό ανακάλυψε κυρίως στο ριμέικ του “Κοριτσιού με το Τατουάζ” και που έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις πλέον ανερχόμενες της βιομηχανίας.

Η ιστορία θέλει την Τερίζ, μια νεαρή πωλήτρια σε κατάστημα παιχνιδιών της μεταπολεμικής Νέας Υόρκης να ασφυκτιά σε μια σχέση με ένα αγόρι για τον οποίο τρέφει συναισθήματα, αλλά κανένα ερωτικό ενδιαφέρον. Η συνάντησή της με την Κάρολ, μια μεγαλύτερη γυναίκα – πελάτισσα του καταστήματος και παγιδευμένη σε ένα πλούσιο γάμο- είναι η απαρχή μιας ερωτικής αφύπνισης, που άλλοτε εκδηλώνεται τρυφερά κι άλλοτε συγκρουσιακά και παθιασμένα.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης (Μεταίχμιο 2004) «Η Τερίζ θα νιώσει από εκείνη τη στιγμή πως η προσωρινή δουλειά της ως πωλήτριας -ίσως και ολόκληρη η ζωή της- δεν είχε άλλο σκοπό πέρα απ αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Η ερωτική τους σχέση μέλλει να εξελιχτεί άλλοτε με ήπιο και διστακτικό τρόπο και άλλοτε βουτηγμένη σε κρίσεις και αντεγκλήσεις με την πένα της Χάισμιθ να μεταμορφώνει την ιστορία τους σ ένα μαγευτικό ταξίδι θάρρους, αυτογνωσίας και έντονων ανθρώπινων αισθημάτων».

Το επίσης ενδιαφέρον πέρα από τη συνεύρεση δυο αξιόλογων ηθοποιών στο μυθιστορηματικό σύμπαν μιας αναγνωρισμένης συγγραφέως (θυμηθείτε στο σινεμά και το «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» καθώς και «Τα Δυο Πρόσωπα του Ιαγουάριου» που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν) είναι ότι η Χάισμιθ παραδέχτηκε αρκετά χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα της «Κάρολ», ενός βιβλίου που κρυφά στήριξε επάνω σε προσωπικά της συναισθήματα και εμπειρίες σε μια εποχή με πολλά ακόμα αδιάρρηκτα ταμπού. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έργα της που εμπεριέχουν αστυνομική πλοκή και μυστήριο, αυτό είναι μια καθαρά ανθρώπινη ιστορία στην οποία ανυπομονούμε να απολαύσουμε άλλο ένα ρεσιτάλ της Κέιτ Μπλάνσετ.

Πηγή: cinemag.gr




Δες και αυτό!