Η.Π.Α : Το Ανώτατο δικαστήριο επιτρέπει τις διαδηλώσεις των “God Hates Fags”

06/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η εκκλησία των Βαπτιστών του Westboro (Westboro Baptist Church ) μπορεί να διαδηλώνει σε στρατιωτικές κηδείες, μετά την απόφαση του Ανώτατου διακαστηρίου των ΗΠΑ με μια πλειοψηφία 8-1, λόγω της ελευθερίας του λόγου.

Η εκκλησία των βαπτιστών του Westboro έγινε γνωστή σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α στην κηδεία του Matthew Shepard, στις 18 Οκτωβρίου 1998. Μέχρι τότε η δράση τους περιοριζόταν στη Wichita του Κάνσας. Έγινε γνωστή για τα προκλητικά μηνύματα της τα οποία έλεγαν μεταξύ άλλων “Ο Matt στην κόλαση”.  ( στην αριστερή φωτογραφία ο ιδρυτής της εκκλησίας των βαπτιστών του Westboro,Fred Phelps, στην κηδεία του Matthew Shepard )

Και η ρητωρική μίσους της εκκλησίας δε σταμάτησε από τότε. Από τότε διαδηλώνει σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από τους γονείς του Matthew Snyder, έναν στατιώτη του Αμερικάνικου ναυτικού που πέθανε στο Ιράκ το 2006. Όταν το σώμα του επαναπατρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ενταφιασμό, μέλη της βαπτιστικής εκκλησίας του Westboro διαμαρτυρήθηκαν έξω από την εκκλησία όπου η κηδεία του Snyder επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

Η εκκλησία των βαπτιστών του Westboro, της οποίας πεποίθηση είναι ότι η Θεός τιμωρεί την Αμερική για την ανοχή της ομοφυλοφυλίας με τη δολοφονία των στρατιωτών της σε πολεμικές συγκρούσεις, δημόσιευσε ένα ποίημα στον ιστοχώρο της επικρίνοντας τους γονείς του Snyder.

Ο πατέρας του Matthew Snyder’s κατέθεσε μήνυση και αρχικά του απονεμήθηκε αποζημίωση 11 εκατομμύριων δολλαρίων. Αυτή μειώθηκε στα 5 εκατομμύρια, προτού τελικά ακυρωθεί συνολικά λόγω του συνταγματικού δικαιώματος της εκκλησίας να εκφραστεί η πεποίθησή των πιστών της.

Η τακτική που υιοθετήθηκε από την εκκλησία των Βαπτιστών του Westboro περιγράφηκε από πολλές οργανώσεις ως «ψυχολογική τρομοκρατία».

Τον Φεβρουάριο του 2009, η αγγλική κυβέρνηση απαγόρεψε στον ιδρυτή της εκκλησίας του Westboro Fred Phelps και στη συνεργάτιδα του Shirley Phelps-Roper, την είσοδο σε Βρετανικό έδαφος, επ’αόριστον. Οι εκκλησίες των Βαπτιστών στην Αγγλία,στήριξαν την απόφαση της κυβέρνησης με κοινή δήλωση τους, οτι δεν έχουν καμία σχέση με τη ρητωρική μίσους της εκκλησίας του Westboro.

Στη φωτογραφία δεξιά, ΛΟΑΤ φοιτητές αντιδρούν στις διαδηλώσεις της εκκλησίας του Westboro, στο Oberlin College (Oberlin, Ohio, U.S.) τον Μάιο του 2000. Οι φοιτητές ήταν εκατοντάδες να διαδηλώσουν με αυτόν τον τρόπο κατά των διαδηλώσεων μελών της εκκλησίας των βαπτιστών του Westboro.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!