Η.Π.Α : Ο Πρόεδρος Obama επέλεξε να μην υποστηρίξει το νόμο κατά των διακρίσεων ΛΟΑΔ εργαζομένων

14/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Πρόκειται για μια απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α η οποία έχει απογοητεύσει τη ΛΟΑΔ κοινότητα στις Η.Π.Α. Λίγους μήνες πριν τις Προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α ο πρόεδρος Obama επέλεξε να μην υπογράψει το νόμο ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΔ εργαζομένων (Non-Discrimination Act).

Το σχέδιο νόμου είχε τη στήριξη του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το σχέδιο νόμου βρισκόταν για μήνες σε συζήτηση και είχε ως στόχο να καλύψει το νομικό κενό σχετικά με τις διάκρισεις της που βασίζονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου  μέσα στον εργασιακό χώρο.

Η νομοθεσία αυτή δεν «κέρδισε»  ψήφους σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε  να περάσει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και προφανώς ο αμερικάνικος Πρόεδρος επέλεξε να μη το υποστηρίξει.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου ο οποίος μίλησε στους New York Times,  η διοίκηση Obama υποστηρίζει πάντα το σχέδιο νόμου αλλά θέλει να τον δει να επικυρώθει πρώτα από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τους μαχητές των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων, αυτός ο προσδιορισμός θέσης είναι αντίθετος με τη σημερινή πρακτική του Λευκού Οίκου που προσπαθεί πάντα να «περάσουν»  σχέδια νόμου τα οποία μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Joe Solmonese, πρόεδρος της Human Rights Campaign, δήλωσε  «εξαιρετικά απογοητευμένος από αυτή την απόφαση» και προσέθεσε  « θα συνεχίσω να συνηγορωρώ  ώστε ο Πρόεδρος επιστρέφει στην αρχική θέσητου».  

Οι Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2012 είναι η επόμενη προεδρική εκλογή των ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!