Η.Π.Α : Ο γάμος ΛΟΑΔ ζευγαριών θα αργήσει στο Illinois

16/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Τα νέα από το Illinois των Η.Π.Α δεν είναι ευχάριστα.

Το σχέδιο νόμου το οποίο θα επιτρέπει το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια το πιθανότερο δε θα ψηφιστεί φέτος, παρά τις προσπάθειες.

Το σχέδιο νόμου  εισήχθη στο κρατικό νομοθετικό σώμα στις 8 Φεβρουαρίου.

Εντούτοις, παραμένει κατά κάποιο τρόπο στα «αζήτητα» στην Επιτροπή κανόνων της Βουλής . Όπως αναφέρεται από την Chicago Sun-Times  οι κρατικοί νομοθέτες έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα, από την έγκριση του γενικού προϋπολογισμού στην τακτοποίηση της σύνταξης και των δαπανών υγείας Medicaid.

Αυτές οι φορολογικές ανησυχίες προηγούνται από το καυτό κοινωνικό ζήτημα των ομόφυλων γάμων.

«Ποτέ δεν λέω ποτέ » δηλώστε ο εκπρόσωπος της Πολιτείας Greg Harris  στην εφημερίδα. «[Αλλά] δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ώθηση πριν από το τέλος αυτής της συνόδου.» Η πρόταση, αποκαλούμενη HB 5170, θα ηίρε έναν κρατικό κανόνα καθορίζοντας το γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Το Ιλλινόις άρχισε να «χορηγεί» αστικές ενώσεις τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με την Lamda Legal, μια ΛΟΑΔ οργάνωση νομικών/αστικών δικαιωμάτων, ζεύγη που εισάγονται σε μια τέτοια ρύθμιση έχουν  ίδιες νομικά υποχρεώσεις,  ευθύνες,  προστασία και τα οφέλη όπως διατίθεται ή αναγνωρίζεται από το νόμο του Ιλλινόις στους παντρεμένους συντρόφους.

Όταν το σχέδιο νόμου συζητούταν, η εθνική οργάνωση για το γάμο το αποκάλεσε «άμεση απειλή στο γάμο και τις θρησκευτικές ελευθερίες από την Πολιτεία».

Τα ΛΟΑΔ ζεύγη μπορούν να παντρευτούν στο Κοννέκτικατ, τη Περιοχή της Κολούμπια, την Αϊόβα, τη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη, το Νιού Χάμσαιρ και το Βερμόντ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!