Η Πρεσβυτεριανή εκκλησσία λέει “Ναί”στους gay ιερείς

11/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά από συζητήσεις και διαμάχες 33 ετών, η Πρεσβυτεριανοί ψήφισαν υπέρ για τις αλλαγές του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας το οποίο πλέον επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους να γίνουν ιερείς της εκκλησίας.

Μόλις πριν από δύο χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό είχε ταχθεί κατά.

Φέτος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 205 υπέρ, 56 κατά και τρείς αποχές  Σύμφωνα με τους New York Times, 19 από του 173 ιερείς άλλαξαν την ψήφο τους από αρνητική προς θετική μόλις τους τελευταίους μήνες.

“Ήταν μια μεγάλη έκπληξηγια όλους μας”  δήλωσε ο Gradye Parsons, ο ανώτερος εκλεγμένος εκπρόσωπος του δόγματος. Και συνέχισε λέγοντας ότι οι αλλαγές γίνονται με το γεγονός οτι στις ΗΠΑ ολοένα και περισσότερος κόσμος στηρίζει τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και την ισότητα και η εκκλησία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση τα μέλη της να βρεθούν σε αντιπαραθέσεις.

“Κάναμε διάλογο για 33 χρόια και η απόφαση δεν άρεσε στους πάντες ” είπε. “ Μερικοί θα το γιορτάσουν, γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά και για πολλά χρόνια, ενώ άλλοι θρηνούν γιατί είναι κάτι το αντίθετο με τα προσωπικά τους πιστεύω και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνέουν τη θρησκεία.”

Η Πρεσβυτεριανή εκκλησία, είναι η τελευταία των μεγάλων Προτεσταντικών εκκλησιών η οποία δέχεται ομοφυλόφιλους να ορίζονται ιερείς, μετά τους Ευαγελιστές, την Λουθερανική Εκκλησία και την Επισκοπική εκκλησία.

Ο Πρεσβυτεριανισμός είναι ένα Χριστιανικό δόγμα που περιλαμβάνει διάφορες εκκλησίες οι οποίες συνδέονται με την Καλβινιστική θεολογική παράδοση του Προτεσταντισμού, και έχουν Πρεσβυτεριανό τρόπο διοίκησης. Η Πρεσβυτεριανή θεολογία συνήθως τονίζει την κυριαρχία του Θεού, την εξουσία των Γραφών, και η αναγκαιότητα της δια πίστεως χάρης του Ιησού Χριστού.

Ο Πρεσβυτεριανισμός πρωτοεμφανίστηκε στη Σκωτία πριν στο 1707. Παρόλο που οι περισσότεροι Πρεσβυτεριανοί κρατούν την θεολογία του Καλβίνου, σήμερα υπάρχει μια ποικιλία στις θεολογικές απόψεις των σύγχρονων Πρεσβυτεριανών.

Στον 20ο αιώνα, κάποιοι Πρεσβυτεριανοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο Οικουμενικό Κίνημα και του Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Πολλές Πρεσβυτεριανές εκκλησίες έχουν βρει τρόπους συνεργασίας με άλλες Μεταρρυθμισμένες εκκλησίες και με Χριστιανούς άλλων παραδόσεων, ειδικότερα μέσα από την Παγκόσμια Συμμαχία των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών. Ορισμένες εκκλησίες συμμετέχουν σε ενώσεις με Κογκρεγκασιοναλιστικές, Λουθηρανικές, Αγγλικανικές και Μεθοδιστικές εκκλησίες. ( πηγή : wikipedia )


[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!