Η Νάνα Μούσχουρη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

16/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτέχνης Νάνα Μούσχουρη επισκέφτηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», δίνοντας με το ζεστό της χαμόγελο μεγάλη χαρά και κουράγιο στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και στους γονείς τους.

Τη Νάνα Μούσχουρη υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στο Νοσοκομείο η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η Νάνα Μούσχουρη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης εξέφρασε επανειλημμένα τον θαυμασμό της για το «καταπληκτικό και μοναδικό, όπως το χαρακτήρισε, σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, παιδιατρικό νοσοκομείο», το οποίο, όπως είπε, «είχα θαυμάσει στα εγκαίνια, και είχα συγκινηθεί πάρα πολύ που έβλεπα ολοκληρωμένο το όραμα της Μαριάννας, και από τότε ήθελα να το επισκεφτώ ξανά και να σας συγχαρώ όλους για άλλη μια φορά».

Η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τη Νάνα Μούσχουρη «την αγαπημένη φίλη και μεγάλη σύμμαχο των παιδιών με καρκίνο» όπως τη χαρακτήρισε, της είπε συγκινημένη: «…Δεν ξεχνάμε ποτέ το πόσο έχεις σταθεί στο πλευρό μας, όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επίσης δεν ξεχνάμε τις μοναδικές στιγμές της συναυλίας που είχες προσφέρει για την ενίσχυση των σκοπών τού Συλλόγου μας, όταν ακόμα κάναμε τα πρώτα μας βήματα. Πίστεψες σε εμάς, μοιράστηκες το όραμά μας, και σήμερα με πολύ μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε μαζί σου στο Νοσοκομείο, το οποίο αγκάλιασες από την πρώτη στιγμή…..»

Η Νάνα Μούσχουρη αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, δήλωσε ότι όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο μέλλον θα στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και θα στηρίζει την «ΕΛΠΙΔΑ». «Είναι, είπε χαρακτηριστικά, πολύ τυχερή η Ελλάδα που έχει μια Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια σπουδαία γυναίκα, μια γυναίκα με μεγάλη καρδιά και διεθνή αναγνώριση. Από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα γίναμε φίλες, μου στάθηκε και το γεγονός ότι συμμετείχα στο έργο της από την αρχή με συγκινεί ιδιαίτερα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και να εκτιμάμε περισσότερο τους ανθρώπους που εργάζονται και αγαπούν τη χώρα τους και η Μαριάννα είναι ένας από αυτούς. Τη θαυμάζω και για την εργατικότητα της, για το ταλέντο της να διαλέγει τα σωστά πρόσωπα που μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες της, για το γεγονός ότι είναι ακούραστη, παντού παρούσα, και χαίρομαι όταν βλέπω πόσο πολύ την θαυμάζουν και την εκτιμούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Με συγκινεί η απήχηση που έχει το έργο της Μαριάννας στο εξωτερικό, όπως συνέβη πρόσφατα στον εορτασμό της επετείου των 65 χρόνων της UNESCO , όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας….Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να κάνει σπουδαία πράγματα».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, αποχαιρετώντας τη Νάνα Μούσχουρη, της πρόσφερε αναμνηστικό δώρο, και αυτή φεύγοντας άφησε ένα προσωπικό της γραπτό μήνυμα στον πίνακα του σχολείου: «Στην ΕΛΠΙΔΑ και τα παιδιά. Στη μεγάλη ψυχή της Μαριάννας και των συνεργατών της».

Πηγή είδησης : www.elpida.org

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!