Η μητέρα του gay “ήρωα” της 11ης Σεπτεμβίου μιλά για το γιό της

11/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η Alice Hoagland έχει τους λόγους της να θυμάται την 11η Σεπτεμβρίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο Mark Bingham ήταν επιβάτης της πτήσης που είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το  San Francisco, όταν τρομοκράτες προσπάθησαν να καταλάβουν το αεροσκάφος και να αλλάξουν τον προορισμό της.  Με μια ομάδα επιβατών, κατάφερε να ρίξει το αεροσκάφος σε ένα άδειο οικόπεδο.

Από τότε η μητέρα αγωνίζεται για πέντε λόγους. Για τη μέγιστη βελτίωση της ασφάλειας των πτήσεων, για να περιοριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η τρομοκρατία, για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα,για την παγκόσμια ειρήνη και για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό.

 Για την μητέρα που έχασε το γιό της, η 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι μια απλή ημέρα. Δε μπορεί να ξεχάσει το κουράγιο που έδειξε ο γιος της με τους Todd Beamer, Tom Burnett και Jeremy Glick. Οι τέσσερεις αυτοί άνδρες κατάφεραν να αλλάξουν τα σχέδια των τρομοκρατών, οι οποίοι ήθελαν να ρίξουν το αεροσκάφος στο Καπιτώλιο στην Washington και να ρίξουν την πτήση 93 της United Airlines σε ένα άδειο οικόπεδο κοντά στο Shanksville.

«Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει το κουράγιο τους» δηλώνει η μητέρα του Mark Bingham,η πράξη του έχει αναφερθεί συχνά σε άρθρα, βιβλία και  ταινίες.

Δέκα χρόνια έχουν ήδη περάσει από εκείνη την ημέρα, και η Alice Hoagland μιλά για το κουράγιο των τεσσάρων ανδρών. Από εκείνη την ημέρα, η Alice Hoagland αναζητά συνέχεια πληροφορίες. Ακούει ομιλίες από το πιλοτήριο ( τις οποίες το FBI έχει δώσει στη δημοσιότητα ) και αναγνωρίζει τη φωνή του γιού της.

Την ημέρα εκείνη, η Alice Hoagland βρισκόταν στο σπίτι του αδερφού της όταν ο γιός της την πήρε τηλέφωνο από το αεροπλάνο. Η ίδια πρώην αεροσυνοδός, ξέχασε μέσα στον πανικό της να πει στο γιό της που υπήρχαν κλειδιά για το πιλοτήριο.

«Συχνά αναρωτιέμαι αν ο Mark και ο Todd Beamer αναγνώρισαν ο ένας τον άλλος. Ήταν και οι δύο αθλητές ( ο Beamer έπαιζε basket ).»

«Γνωρίζω το πόσο ο αθλητισμός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του γιού μου» αναφέρει η μητέρα του και προσθέτει «Ο αθλητισμός του έδωσε το κουράγιο να πράξει με αυτόν τον τρόπο εκείνη την ημέρα.»

Όταν ο Mark Bingham πέθανε ήταν 31 ετών. Είχε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων και marketing με γραφεία στις δύο ακτές των ΗΠΑ.

«Στις 27 Αυγούστου 1991, ο Mark μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ως γονέας δεν ήταν εύκολο να το αποδεχτώ. Αλλα αγαπούσα το γιό μου όσο τίποτα άλλο και θα στήριζα όλες του τις επιλογές. Για αυτό το λόγο και αγωνίζομαι σήμερα για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα.»

Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Κάποιοι από εμάς ζήσαμε τα γεγονότα από κοντά, άλλοι βρισκόμασταν στις δουλειές μας ενώ αγαπημένα μας πρόσωπα ήταν στη Νέα Υόρκη και άλλοι επειδή χάσαμε κάποιον φίλο ή αγαπημένο μας πρόσωπο στα γεγονότα. Το σίγουρο, είναι ότι όλοι μας, ως απλοί άνθρωποι δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα θύματα της 11ης Σεπτεμβίου γιατί ήταν απλοί πολίτες, όπως όλοι μας. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα αδικοχαμένα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σχετικό άρθρο

Η μητέρα του Mark Bingham, gay «ήρωα» της 11ης Σεπτεμβρίου, θυμάται

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!